H απόλυτη κόντρα: Mazda MX-5 vs Subaru BRZ (video)


Οι αριθμοί δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στο Subaru. Μπορεί όμως να αποδειχτεί και στο 400άρι;

  • 11/3/2022

H αλήθεια είναι πως δεν βλέπουμε συχνά τα δύο αυτοκίνητα τα μπαίνουν στο dragstrip. Αυτή τη φορά όμως οι Αυστραλοί απ’ το κανάλι Motor στο YouTube είπαν να πρωτοτυπήσουν και να στήσουν αυτή την περίεργη «κόντρα».

Κοιτώντας κανείς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων μπορεί να διαπιστώσει πως το Subaru έχει πλεονέκτημα. Αυτό οφείλεται κυρίως στον 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα με χωρητικότητα 2.4 λίτρα που αποδίδει 228 PS και 249 Nm ροπή.

Απ’ την άλλη το Miata συνοδεύεται από ένα 4κύλινδρο σύνολο των 2 λίτρων με δύναμη 181 PS και 205 Nm ροπή. Το μεγάλο «όπλο» του, όμως, εντοπίζεται στο βάρος αφού το Mazda είναι σχεδόν 200 kg ελαφρύτερο και αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα έχουν μια αντίστοιχη αναλογία kg/PS. Και τα δύο φέρουν χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων ενώ η κίνησή τους μεταφέρεται στους πίσω άξονες.

Μπορούν οι παραπάνω αριθμοί να προεξοφλήσουν την έκβαση της κόντρας; Η απάντηση στο παρακάτω video όπου τα δύο αυτοκίνητα μονομαχούν όχι σε μία, αλλά σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις. Για να κάνουμε ένα μικρό spoiler, στο τέλος προκύπτει ξεκάθαρος νικητής.

Δείτε το video…

Πηγή: YouTube/ Motor