Η Aston Martin απέκτησε τη δική της μοτοσικλέτα


ΕΝΑ ΔΙΚΥΚΛΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ASTON MARTIN ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ BROUGH SUPERIOR. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΡΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ AMB 001 Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 100 ΑΝΤΙΤΥΠΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/11/2019

Αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στην Aston Martin και την Brough Superior αποτελεί η εκθαμβωτική AMB 001 η οποία αποκαλύφθηκε στην έκθεση μοτοσικλέτας EICMA που φιλοξενείται στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Ο σχεδιασμός της και η χρήση εξωτικών -για τα δεδομένα μιας μοτοσυκλέτας- υλικών καθιστούν την AMB 001 ένα πραγματικό έργο τέχνης μοναδικής ομορφιάς και σπανιότητας, καθώς η παραγωγή της δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 100 μονάδες.

Με βάρος 180 κιλών και έναν υπερτροφοδοτούμενο V2 κινητήρα απόδοσης 180 ίππων, η AMB 001 τιμά το έμβλημα της Aston Martin που έχει χαραχθεί στις επιφάνειές της, χωρίς παρόλα αυτά να ανακοινώνονται οι υπόλοιπες προδιαγραφές της.  

Σύμφωνα με την Aston Martin και την Brough Superior, η οποία θα αναλάβει και την υλοποίηση του πολλά υποσχόμενου project, η AMB 001 αποτελεί το πρώτο δείγμα της συνεργασίας του η οποία το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.