Η Audi γιορτάζει τα 10 χρόνια του V10


Η Audi δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει μια ειδική έκδοση του R8 προκειμένου να γιορτάσει την πρώτη δεκαετία του V10 της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/3/2019

O V10 της Audi, ο οποίος είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί η Lamborghini στη Huracan και παλαιότερα στη Gallardo, έκλεισε παρουσία μιας δεκαετίας και η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να το γιορτάσει με μια ειδική έκδοση του R8. Την οποία ονομάζει Decennium (δεκαετία στα λατινικά) και ξεχωρίζει από το ματ γκρι χρώμα της το οποίο ονομάζεται Daytona Grey αλλά και από τις επίσης ματ 20άρες ζάντες της στο χρώμα του χαλκού.

Ίδιο χρώμα, αυτό του χαλκού, έχουν και οι απολήξεις της εξάτμισης, ενώ το εμπρός σπόιλερ, οι ποδιές στο προφίλ και ο διαχύτης στο πίσω μέρος έχουν ένα γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Ταυτόγχρονα οι πλευρικοί αεραγωγοί και τα καπάκια των εξωτερικών καθρεφτών είναι από ανθρακόνημα.

Το εσωτερικό είναι κατάμαυρο με κάποιες λεπτομέρειες επίσης από ανθρακόνημα, ενώ υπάρχουν ραφές στο χρώμα του χαλκού στο τιμόνι και τον επιλογέα. Εννοείται πως δεν απουσιάζουν και τα σχετικά λογότυπα.

Στο χρώμα του χαλκού είναι και τα καπάκια του V10. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του συνόλου των 5,200 cc, που αποδίδει 611 PS και 580 Nm, εξασφαλίζει ένα 0-100 km/h σε 3,1 sec και μια τελική ταχύτητα 331 Km/h.

Το σπέσιαλ R8 θα κοστίζει στη Γερμανία 222.000 ευρώ, τη στιγμή που η στάνταρ έκδοση Performance ξεκινά από τις 200.000 ευρώ.