H Audi οραματίζεται ένα pickup;


To κατά γενική ομολογία αποτυχημένο εγχείρημα της Mercedes-Benz στην κατηγορία των pickup δεν στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθεια του R. Haire να αποτυπώσει ψηφιακά ένα μεγαλοπρεπές truck με το σήμα της Audi.

  • 21/4/2020

Η είσοδος ενός premium κατασκευαστή στην κατηγορία των pickup δεν στέφθηκε με επιτυχία.  Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της εμπορικής πορείας της, η πολυδιαφημισμένη Mercedes-Benz X-Class θα αποτελεί πολύ σύντομα παρελθόν από την γκάμα της γερμανικής φίρμας.

Αυτό, βέβαια, δεν απέτρεψε τον έμπειρο σχεδιαστή Raleigh Haire να οραματιστή ένα μεγαλοπρεπές truck με το έμβλημα της Audi, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιήσει την πρόσφατη εμπειρία την VW με το Amarok για να βάλει… πόδι σε μια κατηγορία, η οποία στην αμερικανική αγορά τουλάχιστον χαίρει εκτίμησης.

Το ψηφιακό δημιούργημα του Raleigh Haire αφήνει αν μη τι άλλο υποσχέσεις, αν και οι ελπίδες να φτάσει ως τις γραμμές παραγωγής του Ingolstadt παραμένουν λιγοστές. Εκτός κι αν οι Γερμανοί κάνουν την έκπληξη, θέλοντας να απαντήσουν στην προέλαση της Tesla με τη δημιουργία ενός τετράτροχου που θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στο γνωστό και μη εξαιρετέο Cybertruck με τις εκατοντάδες, χιλιάδες προπαραγγελίες και τις εντυπωσιακές προδιαγραφές.

Δεν είναι όμως μόνον η Tesla που επιχειρεί να κατακτήσει την κατηγορία των pickup με μία ηλεκτροκίνητη πρόταση, μιας και τους τελευταίους μήνες όλο και περισσότεροι είναι οι άσημοι κατασκευαστές και startups εταιρείες που δίνουν στο φως της δημοσιότητας προτάσεις που υπόσχονται αστείρευτη ισχύ και ανεξάντλητη αυτονομία.

Αυτό που μένει, λοιπόν, είναι να περάσουμε στη φάση της υλοποίησης, ώστε η δημοφιλέστερη κατηγορία της αμερικανικής αγοράς να αποκτήσει ένα αξιοσέβαστο ηλεκτροκίνητο δείγμα στο οποίο θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί ένα truck με την υπογραφή της Audi.

Διαβάστε επίσης:

Οριστικό τέλος για την Mercedes-Benz X-Class