H Audi σχεδιάζει μια ακόμα πιο πολυτελή έκδοση του Α8


Η κορυφαία λιμουζίνα της Audi δεν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της. Ειδικά προς τα πάνω σε ότι αφορά πολυτέλεια και ιπποδύναμη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/5/2019

Καμιά φορά στα ετήσια γενικά meeting που διοργανώνουν οι κατασκευαστές προκύπτουν κάποιες ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Αυτό λοιπόν έγινε φέτος στην ετήσια συγκέντρωση της Audi, όπου ανακοινώθηκε πως η εταιρεία μελετά τη διεύρυνση της γκάμας της ναυαρχίδας της, του Α8.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η premium μάρκα του ομίλου Volkswagen σχεδιάζει να παρουσιάσει τουλάχιστον μια ακόμα πιο πολυτελή έκδοση, κατά τα πρότυπα των Maybach της Mercedes. Η οποία θα ανταγωνιζόταν τόσο την τελευταία όσο και την αναμενόμενη καινούργια Bentley Flying Spur.

Μάλιστα η παρουσίαση της συγκεκριμένης έκδοσης θα μπορούσε να συνδυαστεί και με την αναβίωση του ιστορικού ονόματος Horch. Της γερμανικής μάρκας πολυτελείας από την οποία προέκυψε η Audi και η οποία είναι ανενεργή εδώ και περίπου έναν αιώνα. Αν γίνει αυτό η συγκεκριμένη επωνυμία θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, π.χ. στα κορυφαία SUV Q7 και Q8, λογική που ακολουθεί και η Mercedes με τη Maybach.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το κορυφαίο A8 θα διαφοροποιείται και οπτικά, κυρίως στις λεπτομέρειες ενώ ο εξοπλισμός του θα περιλαμβάνει στην κυριολεξία ότι είναι διαθέσιμο. Όσο για τον κινητήρα οι φήμες κάνουν λόγο και για τον W12 με τα δύο turbo που χρησιμοποιείται τώρα από την Bentley, χωρίς όμως να αποκλείεται και ένας V8.