Η Audi θα προχωρήσει στο facelift του Q2


Το ανανεωμένο Q2 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στην επόμενη χρονιά, χωρίς πάντως μεγάλες διαφοροποιήσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/12/2019

Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως αλλά το Q2 δεν είναι πλέον το πιο μικρό SUV στη γκάμα της Audi μιας και σε αυτήν προστέθηκε τελευταία το (crossover) A1 Cityscarver, ενώ αισίως συμπληρώνει τρία χρόνια παρουσίας.

Πράγμα που σημαίνει πως σύντομα θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη του έκδοση, την οποία η γερμανική εταιρεία εξελίσσει και δοκιμάζει στο δρόμο. Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βλέπει κανείς πως καμουφλάζ υπάρχει κυρίως στου προφυλακτήρες, γεγονός που σημαίνει πως πρόκειται να αντικατασταθούν από άλλους με νέα σχεδίαση.

Στους προβολείς η πιο σημαντική αλλαγή θα είναι το νέο μοτίβο των LED φώτων ημέρας, που θα προσαρμοστούν στα δεδομένα των πιο καινούργιων σχεδιαστικά μοντέλων της μάρκας. Παράλληλα υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει και ο εσωτερικός σχεδιασμός των πίσω φώτων.

Στο εσωτερικό η σχεδίαση με την ελεύθερη οθόνη του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό θα διατηρηθεί, ενώ θεωρείται βέβαιο πως το σύστημα θα αναβαθμιστεί. Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις θα αναβαθμιστούν και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο διάκοσμο και τις επενδύσεις.

Σημαντικές αλλαγές δεν αναμένονται ούτε στη γκάμα των κινητήρων, ενώ τώρα μια έκδοση RS Q2 με περίπου 300 PS είναι πιο πιθανή από ποτέ. Και ως   μια πιο premium πρόταση σε σχέση με το επίσης σπορ VW T-Roc R.