Η Avante Design "απογειώνει" αεροδυναμικά την Toyota Supra


Η Toyota Supra είναι ένα αυτοκίνητο που δεν γίνεται να μην το φανταστείς χωρίς έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα και αλλαγές στο αμάξωμά της. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/4/2021

Αυτό προσπάθησαν να κάνουν ο άνθρωποι της «Avante Design» στην παρούσα γενιά τής Toyota Supra. Το γεγονός ότι αυτή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την BMW, στενοχώρησε τους φανατικούς φίλους τού μοντέλου, καθώς διαθέτει κινητήρα της γερμανικής εταιρείας.

Το γεγονός σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να τον πειράξουν και να φτάσουν την ιπποδύναμη του σε «εξωπραγματικό» επίπεδο, όπως συμβαίνει με τις προηγούμενες γενιές της Supra.

Ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν κατά το δυνατόν την εμφάνισή της, προσθέτοντας αεροδυναμικά βοηθήματα. 

Οι άνθρωποι της «Avante Design», μιας εταιρείας βελτιώσεων, δημιούργησαν εικόνες στις οποίες βλέπουμε τις ιδέες τους για ένα νέο «body kit» το οποίο κάνει το σπορ μοντέλο της Toyota να δείχνει πιο επιθετικό και να συνάδει με τη γενικότερη εικόνα που έχει δημιουργήσει η λαϊκή αυτοκινητική κουλτούρα γι’ αυτό. 

Έτσι, το κιτ περιλαμβάνει νέα μάσκα η οποία ενσωματώνει έναν ενιαίο άνοιγμα στον προφυλακτήρα (αντί για τρία χωριστά ανοίγματα που έχει το μοντέλο) καθώς και ένα splitter στην άκρη αυτού. Επίσης, υπάρχουν μικρά αεροδυναμικά πτερύγια στα πλαϊνά αυτού, χαμηλά στους εμπρός θόλους.

Στο πίσω μέρος, έχει αλλάξει ο εκεί προφυλακτήρας στον οποίο ενσωματώνεται αδρότερος αεροδυναμικός διαχύτης, ενώ έχει τοποθετηθεί μεγάλη πτέρυγα η οποία περιλαμβάνει και τρίτο φως στοπ. Επίσης, το πίσω τζάμι έχει τοποθετηθεί κάλυμμα με περσίδες.

Όπως ανακοινώνεται από την «Avante Design», προς το παρόν, το αεροδυναμικό κιτ είναι στο στάδιο εξέλιξής του και δεν έχει οριστικοποιηθεί στις λεπτομέρειές του.

Πάντως, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες τόσο για κίτρινο χρώμα αμαξώματος όσο και για κόκκινο. 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.