H BAIC επενδύει περισσότερο στην Daimler AG


O κινεζικός ΄Όμιλος BAIC αύξησε κατά 5% το ποσοστό του στη Daimler AG σε μια προσπάθεια να ισχυροποιήσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/7/2019

Ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Επικεφαλής του Τμήματος Επιβατικών της Mercedes-Benz, ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας αύξησης του ποσοστού του BAIC Group (Beijing Automotive Group Co. Ltd) δηλώνοντας: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι η πολύχρονη συνεργασία μας με την BAIC πλέον γίνεται μια μακροχρόνια σχέση επένδυσης στην Daimler. Με αυτό το βήμα ενισχύεται η συνεργασία μας και είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης στη στρατηγική και τη μελλοντική δυναμική της εταιρείας μας. Η κινεζική αγορά είναι και παραμένει ένας βασικός πυλώνας της επιτυχίας μας, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αλλά, επίσης, και για την εξέλιξη των αυτοκινήτων μας και της παραγωγής».

Η συνεργασία του κινεζικού ομίλου με την Daimler AG ξεκίνησε από το 2003 όταν η γερμανική εταιρεία αναζητούσε στρατηγική συμμαχία στην Κίνα. Από τότε, ξεκίνησαν συνεργασία για τη δημιουργία γραμμών παραγωγής και την εξέλιξη μοντέλων που να απευθύνονται στην αγορά της ασιατικής χώρας. Η Daimler AG κατέχει το 9,55% της BAIC Motor, η οποία ανήκει στον Όμιλο BAIC, ενώ από πέρυσι έχει το 3,01% της BAIC BluePark New Energy Technology Co. Ltd, η οποία κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα οχήματα για την κινεζική αγορά. Το 2018, η Geely (Zhejiang Geely Holding), η άλλη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, απέκτησε ποσοστό 9.69% της Daimler AG, κάτι που ώθησε την BAIC να αυξήσει και αυτή το ποσοστό της στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.