H Bentley Bentayga είναι το ταχύτερο SUV στο Pikes Peak!


Η βρετανική φίρμα έχει να διατείνεται πως είναι το ταχύτερο SUV στην διάσημη ανάβαση στο Κολοράντο που έγινε χτες το απόγευμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/6/2018

Στο VW Group φαίνεται πως έχουν πάρει πολύ σοβαρά την προβολή στο Pikes Peak. Χτες το ηλεκτρικό I.D. R έσπασε τα χρονόμετρα καταρρίπτοντας ακόμη και το ρεκόρ του Sebastian Loeb και τώρα έρχεται μία ακόμη διάκριση. Αυτή την φορά για την Bentley Bentayga η οποία με οδηγό τον Rhys Millen σημείωσε χρόνο στα 10:49.9. Πρόκειται για μία εκπληκτική επίδοση μιας και η Bentayga που ανέβηκε στο Pikes Peak είχε ελάχιστες διαφορές από την έκδοση παραγωγής διαλύοντας το ρεκόρ που κρατούσε από το 2014 ο Paul Dallenbach με Range Rover Sport και χρόνο 12:35.6.

Μιλώντας αμέσως μετά την ανάβαση, ο Rhys Millen σχολίασε: «Τι απίστευτη κατασκευή. Μιλάμε για ένα πολυτελές SUV, με ελάχιστες τροποποιήσεις και οδήγηση σε οριακές συνθήκες και καταστάσεις σε λιγότερο από 11 λεπτά, που αποδεικνύει το υψηλό μηχανολογικό και τεχνολογικό επίπεδο της Bentayga. Είχα μια υπέροχη ανάβαση, το αυτοκίνητο είχε απίστευτο κράτημα σε όλη τη διαδρομή και μου έδωσε την εμπιστοσύνη που χρειαζόταν για να πιέσω σκληρά. Είμαι πολύ χαρούμενος για το ρεκόρ ταχύτερου SUV τόσο για την Bentley όσο και για όλους που συμμετείχαν σε αυτό το project».

Εδώ να πούμε πως η Bentayga του ρεκόρ ήταν μία έκδοσης με τον εξάλιτρο W12 biturbo βενζινοκινητήρα των 600 PS που συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF και στάνταρ τετρακίνηση και αερανάρτηση. Για να εορταστεί ανάλογα το γεγονός αυτό η Bentley ανακοίνωσε πως από τον Αύγουστο θα είναι διαθέσιμη μία Pikes Peak έκδοση.