H Bentley Bentayga γίνεται και επταθέσια


Με τo SUV της Bentley, στις V8 και W12 εκδόσεις του, θα μπορούν να μετακινηθούν ανάλογα με τη διαμόρφωση, 4, 5 ή και 7 επιβάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/11/2019

Η στάνταρ διαμόρφωση της Bentley Bentayga, του μοντέλου που ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των υπερπολυτελών SUV, είναι τετραθέσια, με τα δύο πίσω καθίσματα να χωρίζονται από την επέκταση της κεντρικής κονσόλας. Η οποία, αν ο πελάτης της Bentley το επιθυμεί, μπορεί να αντικατασταθεί από ένα επιπλέον κάθισμα προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν συνολικά πέντε επιβάτες.

Από τώρα και στο εξής αυτό το προαιρετικό πέμπτο κάθισμα μπορεί να συνδυαστεί και με μια τρίτη σειρά καθισμάτων, η οποία ανεβάζει τον αριθμό των επιβατών στους 7 και σύμφωνα με τη Bentley ενισχύει και άλλο την υπόσταση της Bentayga ως το «πιο ευέλικτο πολυτελές όχημα του κόσμου».

Η τρίτη σειρά καθισμάτων διπλώνει φυσικά ηλεκτρικά προκειμένου να μπορεί κανείς να εκμεταλλευθεί το μεγάλο πορτμπαγκάζ, ενώ όταν είναι σε χρήση τα μεσαία καθίσματα μετατοπίζονται, δυστυχώς χειροκίνητα, προς τα εμπρός για να διευκολυνθεί η πρόσβαση πίσω.

Πάντως και οι επιβάτες της τρίτης σειράς μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους το Bentley Rear Entertainment System με τις οθόνες προσαρμοσμένες στις πλάτες των μεσαίων καθισμάτων. Η Bentayga θα είναι επταθέσια στη βασική της έκδοση με τον V8 των 4.000 cc και των 550 PS, καθώς και ως Speed με τον W12 των 6.0 και των 630 PS, ενώ δεν θα είναι στην υβριδική της εκδοχή με τον 3.0 V6.