H BMW εξασφάλισε εκατομμύρια τσιπ για τα οχήματά της


Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της BMW υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με τις INOVA Semiconductors και GlobalFoundries για την προμήθεια εκατομμυρίων ημιαγωγών τα οποία θα χρησιμοποιήσει στα αυτοκίνητά της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/12/2021

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η BMW τα τσιπ θα χρησιμοποιηθούν κυρίως στα φώτα LED τεχνολογίας ISELED την οποία έχει εξελίξει η εταιρεία και τα τοποθετούνται για πρώτη φορά στην καινούργια iX.

Η Inova Semiconductors έχει έδρα στη Γερμανία και η GlobalFoundries στις ΗΠΑ. Ο κ. Andreas Wendt, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της BMW και υπεύθυνος για το δίκτυο αγορών και προμηθευτών αυτής, δήλωσε σχετικά: «Εμβαθύνουμε την συνεργασία μας με τους προμηθευτές μας σε καίρια σημεία της εφοδιαστικής αλυσίδας και εξασφαλίζουμε τις ανάγκες μας μακροπρόθεσμα».

Ο κ. Robert Kraus, Διευθύνων Σύμβουλος της INOVA Semiconductors, δήλε με τη σειρά του: «Αυτή η συμφωνία σίγουρα σηματοδοτεί έναν νέο τομέα για εμάς. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η καινοτόμα προσέγγιση στη συνεργασία μας, σε όλη την παραγωγική αλυσίδα, θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους αντικειμενικούς στόχους μας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε προμήθειες για τους τελικούς πελάτες μας και εγγυόμαστε υψηλή αξιοπιστία σε μακροχρόνιο πλάνο. Είναι μια συμφωνία win-win».

Τέλος, ο κ. Mike Hogan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής των τομέων Αυτοκινητοβιομηχανίας, Βιομηχανίας και Πολυαγορών, είπε: «Η GlobalFoundries δεσμεύεται να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς με την Αυτοκινητοβιομηχανία για να παρέχουμε καινοτομία και να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση ημιαγωγούς που να διαθέτουν υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά  για μάρκες πλούσιες σε χαρακτηριστικά. Η συμφωνία που υπογράψαμε δείχνει πώς οι εταιρείες μπορούν να συνεργάζονται για να εξελίξουν καινοτόμα τεχνολογία για φώτα LED για την BMW iX και να δημιουργήσουν νέες για το αυτοκίνητο του αύριο».