H BMW i8 στα χρώματα της Polizei


Δίχως αμφιβολία από αυτό το περιπολικό της γερμανικής αστυνομίας δύσκολα θα την γλυτώσει κανείς όσο και αν το πατήσει στην Autobahn!

  • 6/12/2018

Για την ακρίβεια η BMW i8 που βλέπετε δεν έχει προς το παρόν τεθεί στις υπηρεσίες της Polizei αλλά αποτελεί έμπνευση από τον γνωστό βελτιωτή AC Schnitzer. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό για την πολύχρωμη i8 με το χαρακτηριστικό μπλε και τις κίτρινες λεπτομέρειες που κανείς δεν θα ήθελε να δει στους καθρέπτες του αυτοκινήτου του.

Ανάμεσα στα λιγοστά στοιχεία που αναφέρει η AC Schnitzer είναι πως το αμάξωμα βρίσκεται 20 mm χαμηλότερα στο έδαφος ελέω της νέας και πιο σφιχτής ανάρτησης. Παράλληλα αρκετά στοιχεία έχουν αντικατασταθεί με ελαφρύτερα ενώ νέες είναι και οι ζάντες ειδικού κράματος και για καλύτερο κράτημα.

Φυσικά υπάρχει και μπόλικο ανθρακόνημα που εντοπίζεται σε διάφορα σπόιλερ και σπλίτερ στο αμάξωμα, όταν στο εσωτερικό υπάρχουν αλουμινένια πεντάλ και διακόπτες αλλαγής σχέσεων, όπως και το χειριστήριο του iDrive.

Για τα μηχανικά μέρη δεν γίνεται λόγος οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς πως το υβριδικό σύστημα με το τρικύλινδρο turbo του 1,5 lt είναι απαράλλαχτο με την i8 να επιταχύνει σε 4,4 sec για το 0-100 km/h με τελική που μάλλον δεν θα περιορίζεται στα 250 km/h.