Η BMW στρέφεται στην Qualcomm για chip αυτόνομης οδήγησης!


BMW και Qualcomm ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για την παροχή ηλεκτρονικών chip από την αμερικάνικη εταιρεία για τα αυτόνομα αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας.

  • 19/11/2021

Η Qualcomm Incανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι συμφώνησε με την BMWκαι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιήσει τα chip της στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης επόμενης γενιάς.

Η Qualcomm με έδρα το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρονικών chip στον κόσμο για κινητά τηλέφωνα, αλλά τελευταία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της, με περισσότερο από το ένα τρίτο των πωλήσεών της σε chip να προέρχονται από άλλες πηγές εκτός από τηλέφωνα.

Εκπρόσωπος της BMWείπε ότι τα νέα chip θα χρησιμοποιηθούν για την επόμενη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της γερμανικής εταιρείας, με το χαρακτηριστικό όνομα «Neue Klasse» που πρόκειται να μπουν στην παραγωγή το 2025.

Τα chip αυτοκινήτου αποτελούν βασικό τομέα ανάπτυξης για την Qualcomm, η οποία προμηθεύει επίσης chip για συστήματα ψυχαγωγίας σε εταιρείες όπως η General Motors. Αλλά η εταιρεία εργάζεται παράλληλα με τους μεγάλους αντιπάλους της στη βιομηχανία chip, τις Nvidia Corp και Intel Corp για την παροχή των chip που τροφοδοτούν συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως η αυτοματοποιημένη διατήρηση λωρίδας και αργότερα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Η Qualcomm και η BMWθα χρησιμοποιήσουν ένα αποκλειστικό chip της πρώτης για την ανάλυση δεδομένων από κάμερες εμπρός, πίσω και γύρω από τα οχήματα. Η BMWθα χρησιμοποιήσει επίσης ένα άλλο chip της Qualcomm για την επικοινωνία του αυτοκινήτου με τα κέντρα δεδομένων μέσω cloud.

Μία άλλη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ της BMW και της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης Mobileye της Intel θα συνεχιστεί, όπως είπε η BMW.