Η Bosch επενδύει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ για ημιαγωγούς


Η Bosch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει ποσό άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρονικών chip στα εργοστάσια της στη Γερμανία.

  • 1/11/2021

Η γερμανική Bosch, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να προβεί σε επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρονικών chip στα εργοστάσια της στη Γερμανία μέσα στο 2022.

Η επένδυση αφορά τις μονάδες παραγωγής της εταιρείας στη Δρέσδη και το Ρέτλινγκεν της Γερμανίας, καθώς και το κέντρο εξέλιξης και δοκιμών της στη Μαλαισία. Οι επενδύσεις της Bosch έρχονται σε μία εποχή που η παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου μαστίζεται από την κρίση με την έλλειψη ηλεκτρονικών chip, η οποία έχει βλάψει σοβαρά την παγκόσμια παραγωγή.

«Η ζήτηση για chip συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα», δήλωσε ο Volkmar Denner, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch. «Υπό το φως των τρεχουσών εξελίξεων, επεκτείνουμε συστηματικά την παραγωγή ημιαγωγών μας, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή υποστήριξη».

Η Bosch δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου της εταιρείας στη Δρέσδη, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο και είχε ένα αρχικό κόστος επένδυσης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας και όπως φαίνεται θα ενισχυθεί μέσα στο 2022.