Η Bugatti αναβιώνει την εμβληματική EB110 SS


Μια ειδική έκδοση της Chiron εμπνευσμένη από την εμβληματική EB110 SS πρόκειται να εκπροσωπήσει την Bugatti στο φεστιβάλ αυτοκινήτου του Pebble Beach της Καλιφόρνιας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/7/2019

Οι φήμες που θέλουν την Bugatti να αναβιώνει την EB100 SS πυκνώνουν, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τη γαλλική φίρμα να δημιουργεί μια έκδοση της Chiron η οποία θα είναι εμπνευσμένη από το εμβληματικό supercar της δεκαετίας του 1990.

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρεμιέρα της εν λόγω Chiron θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ αυτοκινήτου που φιλοξενεί κάθε χρόνο το Pebble Beach της Καλιφόρνιας και πως η παραγωγής της δεν θα υπερβεί τις 10 μονάδες.

Για την ώρα πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την Bugatti που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την πληροφορία, παρά το γεγονός ότι απέχουμε μόλις 20 ήμερες από την έναρξη των εκδηλώσεων στο Pebble Beach.

Η Bugatti EB110 SS αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 1992 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και διατηρήθηκε έως το 1995 στη γραμμή παραγωγής.

Ο υπερτροφοδοτούμενος V12 κινητήρας των 3,5 απέδιδε 603 ίππους και 650 Nm ροπής, ενώ η κίνηση κατέληγε και στους τέσσερις τροχούς με τη συμβολή ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων και του κεντρικού διαφορικού.