Η Bugatti Chiron Super Sport γίνεται «Κόκκινος Δράκος» και ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη


Η τελευταία αποκλειστική δημιουργία της Bugatti μαγνητίζει τα βλέμματα και ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους της Σιγκαπούρης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BUGATTI FACEBOOK
  • 10/2/2024

Η Bugatti παρουσίασε την πιο πρόσφατη μοναδική δημιουργία της, η οποία βασίζεται στην Chiron Super Sport. Έχει λάβει το προσωνύμιο 'Red Dragon' (μτφρ.: Κόκκινος Δράκος) και κατασκευάστηκε για πελάτη από τη Σιγκαπούρη.

Το αμάξωμα του πανίσχυρου hypercar των Γάλλων, που είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα, έχει βαφεί κόκκινο και συνοδεύεται από λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα, όπως για παράδειγμα στις ζάντες.

Στο εσωτερικό, βρίσκει κανείς λευκά καθίσματα και πάνελ θυρών, τα οποία έχουν συνδυαστεί με ραφές 'Hot Spur' που κάνουν αντίθεση, ενώ τα πατάκια και το ταμπλό έχουν βαφεί μαύρα, στην απόχρωση 'Beluga Black'. Στα προσκέφαλα έχουν τοποθετηθεί κεντήματα 'Chiron Super Sport', ενώ στο μαρσπιέ της πόρτας από τη μεριά του οδηγού υπάρχει η επιγραφή 'Red Dragon'. Ο στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν να δημιουργήσει μία ιδιαίτερα σπορ αντίθεση.

Κάτω από το κάλυμμα συνεχίζει να βρίσκεται ο εμβληματικός quad turbo κινητήρας W16 χωρητικότητας 8,0 L, που παράγει 1.600 PS και 1.600 Nm ροπής, κάτι που επιτρέπει στο μοντέλο να κάνει τα 0-400 km/h σε μόλις 28,6 sec, με την τελική του ταχύτητα να ανέρχεται στα 440 km/h.

Για το συγκεκριμένο παράδειγμα της Chiron Pur Sport, οι πελάτες συνεργάζονται με το πρόγραμμα Sur Mesure, προκειμένου να εξατομικεύσουν τα οχήματά τους, σύμφωνα με το γούστο και τις προτιμήσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 80 μονάδες του πανίσχυρου μοντέλου έχουν λογοδοθεί, με την τιμή να αγγίζει τα 3,5 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η μοναδική Bugatti είναι το δώρο γενεθλίων μιας 70χρονης (photos)

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era: Ένα μοναδικό «έργο τέχνης» ζωγραφισμένο με το χέρι (video-photos)

Η Bugatti Chiron Super Sport παλεύει να κερδίσει το Διαστημικό Λεωφορείο στο πιο ιδιαίτερο drag race (video)