Αυτή η μοναδική Bugatti είναι το δώρο γενεθλίων μιας 70χρονης (photos)


Η Bugatti Chiron Super Sport «57 One of One» αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική Type 57 SC Atlantic του 1934 και αποτελεί εκπλήρωση επιθυμίας... 20 χρόνων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: BUGATTI NEWSROOM
  • 8/12/2023

Η επιθυμία για την απόκτηση ενός εντυπωσιακού αυτοκινήτου, δεν αποτελεί μόνο «προνόμιο» των παιδιών. Ούτε, ασφαλώς, των ανδρών. Μία 50χρονη Αμερικανίδα είδε για πρώτη φορά σε μουσείο μία Bugatti Type 57 SC Atlantic του 1934, την ερωτεύθηκε και ευχήθηκε να μπορούσε να αποκτήσει μία δική της. Μετά από 20 χρόνια, η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα με εντυπωσιακό τρόπο.

Την ημέρα που έκλεινε 70 χρόνια ζωής, ο σύζυγός της - κάτοχος Bugatti και λάτρεις των γρήγορων αυτοκινήτων - της έκανε το απόλυτο δώρο γενεθλίων: Μία προσωπική πρόσκληση από την Bugatti για να μεταβεί στο Molsheim της Γαλλίας και να «διαμορφώσει» τη δική της Chiron Super Sport!

Ως αποτέλεσμα, προέκυψε η one-off Chiron Super Sport «57 One of One» που αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική Type 57 Atlantic του 1934! Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε και ο επικεφαλής σχεδιασμού του προγράμματος εξατομίκευσης Bugatti Sur Mesure αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο «επιλέχθηκε» η συγκεκριμένη έκδοση.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, όταν πέρασε μπροστά από ένα μοντέλο υπό κλίμακα της Type 57 SC - η πρώτη Atlantic και το ίδιο μοντέλο που είχε δει πριν από πολλά χρόνια - είδα μία λάμψη στο βλέμμα της και αμέσως κατάλαβα ότι αυτό ήταν το μοντέλο για εκείνη», τόνισε ο Jascha Straub, ο οποίος είχε αναλάβει την ξενάγηση των καλεσμένων.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος σκεφτόταν εδώ και χρόνια να δημιουργήσει ένα μοντέλο που να τιμά τη θρυλική Type 57 SC. Έτσι, σε συνεργασία με την πελάτισσα, ξεκίνησε η σχεδίαση του αποκλειστικού μοντέλου, ώστε να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Για την ακριβή αποτύπωση της εντυπωσιακής μπλε απόχρωσης με ασημένια στοιχεία του αμαξώματος, ο Straub χρειάστηκε να ταξιδέψει στο Μουσείο Guggenheim του Μπιλμπάο, όπου το αυθεντικό μοντέλο ήταν το βασικό έκθεμα μιας προσωρινής έκθεσης, κουβαλώντας ένα δείγμα της βαφής που είχε δημιουργήσει.

Η εμβληματική μάσκα, σε σχήμα πετάλου, της Type 57 Atlantic αποτυπώθηκε στην one-off Chiron Super Sport με μεγάλη προσοχή, για να μπορέσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ψύξης και αεροδυναμικής του hypercar των 440 km/h! Επιπλέον, στην κάτω πλευρά της πίσω πτέρυγας σχεδιάστηκε η σιλουέτα το θρυλικό μοντέλο του 1934, μαζί με τις επιγραφές «57» και «One of One».

Για το εσωτερικό, η πελάτισσα επέλεξε το δέρμα «Gaucho», ενώ και πάλι η σιλουέτα της Altantic υπάρχει κεντημένη στα πάνελ των θυρών σε χρώμα «Lightning Blue», ενώ εξατομικευμένη είναι και η κεντρική κονσόλα. Συν τοις άλλοις, οι υπογραφές του Jen Bugatti και του Rembrandt «κοσμούν» τα μαρσπιέ των θυρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «χρυσή» εποχή της Bugatti συνεχίζεται και με νέα έκδοση της Mistral (photos)

Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid Usine: Πανέμορφη και σπάνια! (photos)

Η Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix μαγνητίζει τα βλέμματα για καλούς λόγους (photos)