H Bugatti θα παρουσιάσει και άλλες δύο εκδόσεις της Chiron


Οι πολλές παραλλαγές ενός μοντέλου δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των μαζικών κατασκευαστών αλλά και των πιο εξεζητημένων όπως η Bugatti.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/9/2019

Η Bugatti κατορθώνει τελευταία να είναι συνεχώς στην επικαιρότητα: αρχικά με το (ανεπίσημο) ρεκόρ ταχύτητας των 490,494 km/h που πέτυχε εκπληρώνοντας το στόχο της να είναι η πρώτη που θα περάσει την ταχύτητα ορόσημο των 300 mph (480 km/h) και στη συνέχεια με την ανακοίνωσή της πως αποσύρεται από την «κούρσα» των ρεκόρ.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως θα το αυτοκίνητο που πέτυχε το ρεκόρ, η Chiron Super Sport με το επιμηκυμένο πίσω μέρος θα κατασκευαστεί συνολικά 30 φορές, ενώ λίγες μέρες μετά ο επικεφαλής της Stephan Winkelmann είπε σε συνέντευξή του πως οι επιδόσεις δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη τελική ταχύτητα στην ευθεία.

Στην ουσία προανήγγειλε ακόμα δύο ειδικές εκδόσεις της Chiron, που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες τρεις, τη στάνταρ, τη Sport και τη Super Sport που προαναφέραμε. Στην πρώτη από τις δύο θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά, ενώ στη δεύτερη ο στόχος των μηχανικών θα είναι η επίτευξη μια όσο το δυνατόν μικρότερης αναλογίας κιλών ανά ίππο.

Η βάση θα είναι η ίδια, ενώ ο συνολικός αριθμός όλων των Chiron που θα κατασκευαστούν δεν θα ξεπεράσει τις 500 μονάδες, όπως είχε αναφερθεί στην επίσημη πρεμιέρα της. Ταυτόχρονα ο Winkelmann είπε πως είναι πιθανό να προστεθεί ένα δεύτερο μοντέλο στη γκάμα, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα πιο πρακτικό 2 2. Ενδεχόμενα και με ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.