Η BYD αρχίζει τις πωλήσεις στην Ευρώπη


Η BYD ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ TANG ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΜΕ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.

  • 10/5/2020

Η κινεζική BYD, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα και μία από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας, θα αρχίσει να διαθέτει τα μοντέλα της στην ευρωπαϊκή αγορά, προς το τέλος του έτους. Αυτό ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας και το ηλεκτροκίνητο SUV Tang θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θα πωλείται στη Γηραιά ήπειρο. Το αυτοκίνητο θα διατεθεί αρχικά στη νορβηγική αγορά, όπου τα συγκεκριμένα οχήματα χαίρουν μεγάλης απήχησης.

Το BYD Tang έχει μπαταρία 83 kWh η οποία δίνει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 520 km, κατά το πρωτόκολλο «NEDC». Παρουσιάστηκε το 2018 στην κινεζική αγορά και σύμφωνα με την εταιρεία έχει πολύ καλές επιδόσεις. Η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 490 PS και επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,4 sec. Το μήκος του είναι 4.870 mm, το πλάτος του 1.950 mm και το ύψος του 1.725 mm, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.820 mm. Όπως ανακοινώνει η BYD, το επίπεδο εξοπλισμού που θα διαθέτουν τα οχήματα που θα προορίζονται για την Ευρώπη θα είναι υψηλό και θα συμπεριλαμβάνει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.