H BYD παρουσίασε στην Ελλάδα τα νέα της μοντέλα (photos-video)


Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, η BYD ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της διάθεσης των ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών της μοντέλων αλλά και λεωφορείων στη χώρα μας και έπεται συνέχεια.

  • 6/10/2022

Ο όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος που φέτος κλείνει τα 100 χρόνια ζωής παρουσίασε στους εκπροσώπους του Ειδικού Τύπου τη νέα εποχή του κινεζικού κολοσσού BYD στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της PNT CARS – PANTOPIKOS 16ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας & Θηβαΐδος, επίσημου διανομέα των μοντέλων της μάρκας. Παρόντα ήταν τα μοντέλα της BYD, το ETP3, ETM6 και το midi bus K7, ενώ το μέλλον προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον με πλειάδα εκδόσεων φορτηγών και όχι μόνο.

ETP3 

Το ETP3 είναι το αμιγώς ηλεκτρικό panel van της BYD, με μικτό βάρος 2.420 κιλά και ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά. Οι διαστάσεις του είναι 4,46 μ. μήκος, 1,72 μ. πλάτος και 1,875 μ. ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,725 μέτρα. Με χώρο φόρτωσης 3,5 κ.μ., το ETP3 μπορεί να καλύψει μεγάλο εύρος αναγκών και του πιο απαιτητικού επαγγελματία.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια της κατασκευής του οχήματος: από πλήθος ανέσεων για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού (πολυλειτουργικό τιμόνι, ψηφιακή οθόνη λειτουργιών στον πίνακα οργάνων και οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, σύστημα αυτόματων προβολέων, κλιματισμός, ψηφιακό ραδιόφωνο με 4 ηχεία κλπ.) έως την παρουσία συστημάτων ασφαλείας (ABS, ESP) και δύο αερόσακων. Συρόμενες πόρτες αριστερά και δεξιά στον βασικό εξοπλισμό, ανακλινόμενη πίσω πόρτα, ανθεκτικό στη φθορά πάτωμα από κράμα αλουμινίου στον χώρο φόρτωσης με άγκιστρα πρόσδεσης φορτίου, συνθέτουν την ολοκληρωμένη παρουσία του ETP3.

Το όχημα κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος μόνιμου μαγνήτη (synchronous) υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μέγιστης ισχύος 100 kW (136 PS) και μέγιστης ροπής 180 Nm. Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4-κορυφαία τεχνολογία, πατενταρισμένη από τη BYD), χωρητικότητας 44,9 kWh. Η μπαταρία είναι τεχνολογίας BLADE της BYD, που σημαίνει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα λόγω μειωμένου όγκου των στοιχείων που την αποτελούν και εξαιρετική συμπεριφορά στη θερμοκρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κορυφαία ασφάλεια, σταθερή απόδοση, αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η φόρτιση του οχήματος γίνεται τόσο με φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) όσο και με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC), με ισχύ 50 kW. Η φόρτιση από το 20% έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας γίνεται σε μόλις 30’ της ώρας ή σε 5,5 ώρες, με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα αντίστοιχα. Η προτεινόμενη λιανική τιμή για το BYD ETP3 είναι € 34.820 (συν ΦΠΑ). Το όχημα επιδοτείται με το μέγιστο ποσό (€ 8.000) από το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2". Στην επιδότηση αυτή μπορούν να προστεθούν ακόμα € 1.000 αν υπάρξει απόσυρση παλιού αυτοκινήτου και επιπλέον € 4.000 αν η έδρα του αγοραστή βρίσκεται σε νησί. 

ETM6 

Το ETM6 είναι το αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό της BYD, μικτού βάρους 7.490 κιλών. Πρόκειται για το ιδανικό φορτηγό για αστικές μεταφορές/διανομές, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, που διαφέρουν στο μήκος του μεταξόνιου:

Μεταξόνιο 3,36 μ.

  • Μήκος 5,95 μ., πλάτος 2,095 μ., ύψος 2,94 μ.
  • Ωφέλιμο φορτίο χωρίς την υπερκατασκευή και οδηγό 3.810 κιλά 

Μεταξόνιο 4,2 μ.

  • Μήκος 7,645 μ., πλάτος 2,095 μ., ύψος 2,94 μ.
  • Ωφέλιμο φορτίο χωρίς την υπερκατασκευή και οδηγό 3.740 κιλά

Σχεδιαστικά, το ETM6 εντυπωσιάζει. Αποτελεί έργο της σχεδιαστικής ομάδας της εταιρείας με επικεφαλής τον Wolfgang Egger, ο οποίος είναι υπεύθυνος για μία εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση για τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της BYD. Το όχημα διαθέτει αεροδυναμική καμπίνα, εξοπλισμένη με πλήθος ευκολιών για τον οδηγό: πολυλειτουργικό τιμόνι, TFT ψηφιακή οθόνη λειτουργιών στον πίνακα οργάνων και LED οθόνη αφής ελέγχου στην κεντρική κονσόλα, εκκίνηση/παύση λειτουργίας κινητήρα με κουμπί, άφθονους αποθηκευτικούς χώρους, εξαιρετική εργονομία κλπ.

Εξωτερικά ξεχωρίζουν οι προβολείς τύπου “Angel Eyes”, υψηλής φωτεινότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Τον οδηγό προστατεύουν πολλά συστήματα ασφαλείας, από προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας (Lane Deaprture Warning - LDW) και ειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης (Forward Collision Warning - FCW), έως προσαρμοζόμενο cruise control (ACC) και πέδηση έκτακτης ανάγκης (Advanced Emergency Braking System).

Το όχημα κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος μόνιμου μαγνήτη (synchronous). Η συμπαγής γραμμή ισχύος έχει ενεργειακή απόδοση άνω του 95%, με ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση. Η μέγιστη ισχύς είναι 150 kW (204 PS) και η μέγιστη ροπή 550 Nm. Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4), χωρητικότητας 126 kWh. Η φόρτιση του οχήματος γίνεται αποκλειστικά με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC). Η ισχύς φόρτισης είναι 120 kW. Η φόρτιση από το 20% έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε μόλις μία ώρα.