Η Chevrolet ''αναβίωσε'' το Trailblazer


H Chevrolet επανέφερε την ονομασία Traiblazer στο καινούργιο SUV μοντέλο της που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα στην Κίνα, στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/5/2019

Η General Motors επανέφερε στο αυτοκινητικό προσκήνιο το Trailblazer το οποίο πλέον είναι ένα μικρότερων διαστάσεων Crossover/SUV μοντέλο, σε σύγκριση με αυτό που μας είχε συνηθίσει στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Παρότι το καινούργιο μοντέλο απευθύνεται κυρίως στην κινεζική αγορά, τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι θα διατεθεί και σε αυτή των ΗΠΑ.

Οι διαστάσεις του νέου Chevrolet Trailblazer είναι μεγαλύτερες από αυτές του (Chevrolet) Trax (αυτό που εμείς στην Ευρώπη γνωρίζουμε ως Opel Mokka X) και μικρότερες από αυτές του (Chevrolet) Equinox. Η σχεδίαση του αμαξώματός του είναι επηρεασμένη από αυτή του καινούργιου Blazer και -προς το παρόν- δεν έχει γίνει γνωστό με ποιους κινητήρες θα εφοδιάζεται για την αμερικανική αγορά (οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ από τις αρχές της επόμενης χρονιάς).

Θυμίζουμε ότι η Chevrolet παρουσίασε το TrailBlazer (όπως γραφόταν τότε) το 2001 αλλά σταμάτησε την παραγωγή του το 2008, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε τότε.