H Chevrolet αποκαλύπτει τα νέα της ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Συγκεκριμένα, δίπλα στο ανασχεδιασμένο Bolt EV η αμερικανική εταιρία πρόσθεσε και την πιο πρακτική έκδοση Bolt EUV.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/2/2021

To Bolt είναι ένα αξιόλογο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που για την ώρα δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Αν και θα μπορούσε επειδή στο πλαίσιο της ηλεκτροκινητικότητας υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για επιστροφή της Chevrolet στη αγορά της γηραιάς ηπείρου.

Μετά από πέντε χρόνια κυκλοφορίας το Bolt περνά από μια δυνατό facelift με νέα εμφάνιση, αναβαθμισμένο εσωτερικό και βελτιωμένη αυτονομία έως τα 416 km. Αυτή την φορά όμως πλαισιώνεται και από μια μακρύτερη και πιο πρακτική έκδοση, την EUV που στις ΗΠΑ κοστίζει από 33.995 δολάρια (το βασικό Bolt από 31.995 δολάρια).

Από πλευράς διαστάσεων το Bolt EV φτάνει σε μήκος τα 4.145 mm με το EUV τα 4.306 mm. O χώρος αποσκευών είναι στα ίδια περίπου επίπεδα (από 462 lt) αφού τα επιπλέον εκατοστά έχουν αφιερωθεί στους πιο άνετους πίσω χώρους. Στο εσωτερικό βλέπουμε την κλασική διάταξη με τις δύο οθόνες, μια ψηφιακή για τον πίνακα οργάνων και μια touch-screen διαγώνιου 10,2’’.

Το σύστημα πρόωσης βασίζεται σε έναν ηλεκτροκινητήρα που δίνει κίνηση μπροστά και αποδίδει 204 PS. H GM δεν ανακοινώνει προς το παρόν τις επιδόσεις. Ωστόσο, μας δίνει τα στοιχεία για την μπαταρία λιθίου-ιόντων με 288 κελιά και χωρητικότητα 65 kWh.

Με μία φόρτιση η αυτονομία στο Bolt EV φτάνει τα 416 km και στο πιο βαρύ Bolt EUV τα 402 km. Από εκεί και πέρα η αμερικανική εταιρία ανακοινώνει πως μια πλήρη φόρτιση σε δίκτυο 240 V διαρκεί περίπου 7 h και περίπου 30 min σε ταχυφόρτιση DC.