Η Chevrolet Corvette C8 Stingray Launch Edition στην Ευρώπη


Όπως ανακοινώθηκε, η Chevrolet Corvette C8 Stingray θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά με περιορισμένο αριθμό οχημάτων, τα οποία θα είναι μόλις 16, και στην εξοπλιστική έκδοση «Launch Edition».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/5/2021

Η νέα γενιά της Chevrolet Corvette, η όγδοη κατά σειρά (C8) έχει αποσπάσει καλές κριτικές για τις επιδόσεις της και τη βελτιωμένη οδική συμπεριφορά της, συγκριτικά με ό,τι ίσχυε ως τώρα για το μοντέλο.  

Ιδίως η έκδοση Chevrolet Corvette C8 Stingray θεωρείται μία από τις πιο επιθυμητές από τους υποψήφιους αγοραστές, καθώς φέρει τον ιστορικό προσδιορισμό (Stingray) και διαφορετική σχεδίαση στο αμάξωμά της. 

Τα εμπορικά σχέδια της αμερικανικής εταιρείας δεν περιλαμβάνουν την επίσημη διάθεση της συγκεκριμένης έκδοσης σε όλη τη Γηραιά ήπειρο, ωστόσο αυτό θα πραγματοποιηθεί για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων και σε συγκεκριμένες χώρες.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο επίσημος αντιπρόσωπος της Chevrolet στην Ελβετία θα εισάγει μόνο 16 Corvette C8 Stingray, στην εξοπλιστική έκδοση «Launch Edition». Οι οκτώ από αυτές θα είναι με coupé αμάξωμα και οι υπόλοιπες ισάριθμες cabriolet. Τα αυτοκίνητα θα διατεθούν στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αγγλία. 

Η Corvette C8 Stingray διαθέτει τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 495 PS/6.450 rpm και μέγιστη ροπή 637 Nm/5.150 rpm. Σύμφωνα με τη Chevrolet, στην coupé εκδοχή του, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 3,5 sec και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 296 km/h.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.