Η Dailmer θα πληρώσει αποζημίωση 1,86 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ


Όπως έγινε γνωστό, η Daimler A.G. θα καταβάλλει το συνολικό ποσό των περίπου 1,86 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ΗΠΑ για το θέμα των παραποιημένων στοιχείων εκπομπής ρύπων σε κάποια από τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/8/2020

Έπειτα από μακρόχρονη διαδικασία, η Daimler A.G. καλείται να καταβάλλει ως αποζημίωση συνολικά περίπου 1,86 δισεκατομμύρια ευρώ στις ΗΠΑ, λόγω των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα για παραποιημένα δεδομένα εκπομπής ρύπων σε κάποια από τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της. Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν η γερμανική εταιρεία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ προβλέπει την καταβολή ποσού περίπου 1,27 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,5 δισ. δολάρια) σε αυτή, καθώς και άλλα 592 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση σε ιδιοκτήτες οχημάτων της εταιρείας που κινήθηκαν νομικά εναντίον της. 

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από την ανάδειξη του σκανδάλου «Dieselgate» στη Volkswagen και οι έρευνες των αμερικανικών αρχών περιέλαβαν όλες τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και την FCA. Όπως έγινε γνωστό, η Daimler συνεργάστηκε απόλυτα με αυτές σε όλη τη διάρκεια των ερευνών. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι τόσο εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού όσο και λόγω της απόφασης για την καταβολή της αποζημίωσης, αναμένει μείωση της ελεύθερης ταμειακής ροής της την περίοδο 2020-2023.