Η Daimler αλλάζει όνομα σε Mercedes-Benz από την 1η Φεβρουαρίου


Η Daimler αλλάζει και επίσημα επωνυμία σε Mercedes-Benz Group, σε μία κίνηση που ολοκληρώνει τον εταιρικό μετασχηματισμό της και στοχεύει σε αύξηση της τιμής των μετοχών της. Γιατί συμβαίνει αυτό.

  • 31/1/2022

Η Daimler AG μετονομάζεται και επίσημα σε Mercedes-Benz Group AG από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, σε μία κίνηση που ολοκληρώνει τον εταιρικό μετασχηματισμό της γερμανικής εταιρείας και στοχεύει στην αύξηση της τιμής των μετοχών της.

Αυτή η κίνηση ακολουθεί την απόσπαση της Daimler Truck AG, που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και η μετοχή της έχει σημειώσει ήδη μια μικρή αύξηση. Η μετοχή της Mercedes-Benz έχει σήμερα φτάσει έως και τα 74,25 ευρώ, τιμή ρεκόρ για τα δεδομένα της εταιρείας από το 2015 έως τώρα.

Ο στόχος του CEO της Daimler, Ola Kallenius, είναι η εταιρεία να επιτύχει υψηλότερη μετοχική αξία, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο ακριβής στόχος. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους 12 μήνες η πολυτελής φίρμα έχει κερδίσει περίπου 40% σε αξία, φτάνοντας τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε την αξία της εταιρείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ola Kallenius, στοχεύοντας σε υψηλότερες αξίες για τη μετοχή της εταιρείας που έχουν πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να επιτύχουν μεγαλύτερες αξίες συναλλαγών των μετοχών τους, καθώς η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και προσπαθούν να κλείσουν την ψαλίδα με τα δυσθεώρητα ποσά και την εμπιστοσύνη των αγορών που απολαμβάνουν νέοι παίκτες της αγοράς, όπως οι Apple και Tesla.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να δουν την  Mercedes και την μετοχή της σαν μία καλύτερη λύση από εταιρείες όπως η Tesla και η Lucid Motors που είναι πολύ δυνατές στην χρηματιστηριακή αγορά, με βάση και την ηλεκτρική προοπτική μετασχηματισμού της γερμανικής εταιρείας.