Η DMC κάνει τη Maserati MC20 πιο δυνατή και πιο ξεχωριστή


Η Maserati MC20 μπορεί να φτάσει σε νέα επίπεδα αισθητικής και απόδοσης, αν αυτό είναι δυνατόν, χάρη στην DMC.

  • 28/8/2022

Ο λόγος για τη Sovrana, όπως ονόμασε ο βελτιωτικός οίκος DMC το τελικό προϊόν μετά τις μετατροπές που έκανε στη Maserati MC20.

Από μόνη της η MC20 είναι ικανή να μαγνητίσει τα βλέμματα με την όψη, αλλά και τις επιδόσεις της, όμως φαίνεται πως ισχύει το ρητό «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Η DMC ξεκίνησε με τις μετατροπές από το εμπρός μέρος, προσθέτοντας νέο splitter και γρίλια από ανθρακόνημα, καθώς και νέες εισαγωγές και εξαγωγές αέρα στο καπό.

Πίσω, πήρε την απόφαση να χρησιμοποίησει λίγο ακόμα ανθρακόνημα στον διαχύτη, καθώς στη μεγάλη αεροτομή που βοηθά στην παραγωγή κάθετης δύναμης.

Επίσης, έχει εξοπλίσει το όχημα με ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω, με ελαστικά 255/30 εμπρός και 205/30 πίσω.

Βέβαια, οι αλλαγές που έκανε η DMC δεν ήταν αμιγώς αισθητικές, καθώς «πείραξε» και τον 3λιτρο, twin-turbo, V6 κινητήρα της MC20, που stock αποδίδει 621 ίππους και παράγει 538 Nm ροπής.

Μετά τις παρεμβάσεις της DMC, η οποία τοποθέτησε νέο φίλτρο αέρα, νέα εξάτμιμη και ECU, το κινητήριο σύνολο φτάνει τα 715 hp και τα 646 Nm ροπής.