Η νέα Maserati MC20 Cielo αποκαλύφθηκε και «πετάει» στα σύννεφα (photos-video)


Σχεδόν 2 χρόνια μετά την επίσημη αποκάλυψη της Maserati MC20 coupe οι Ιταλοί διευρύνουν της γκάμα τους με την προσθήκη της spyder έκδοσης που φέρει την ονομασία Cielo (ουρανός στα ιταλικά).

  • 26/5/2022

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή στόχος της νέας πρότασης είναι να προσφέρει μια νέα οδηγική «διάσταση» και οι επιβάτες να γίνουν έναν με τον καταγάλανο ουρανό μέσω της smart glass οροφής η οποία είναι η μεγαλύτερη της κατηγορίας και μπορεί να ανοιγοκλείνει μέσα σε 12 sec. από τη στιγμή που θα δώσει την εντολή ο οδηγός.

Την ίδια στιγμή ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι ότι η οροφή είναι ηλεκτροχρωματική και φέρει την τεχνολογία PDLC (Polymer-Dispersed Liquid Crystal).

Αυτό σημαίνει ότι με το πάτημα ενός κουμπιού ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το αν θα έχει οπτική επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Η οροφή «ευθύνεται» σε μεγάλο βαθμό και για το αυξημένο κατά 65 kg βάρος της σε σχέση με την coupe έκδοση.

Αν για κάποιον λόγο αυτό το επιπλέον βάρος πέφτει… πολύ στον υποψήφιο αγοραστή, η Maserati προσφέρει ως προαιρετική επιλογή ένα σετ carbon-fiber τροχών που μπορούν να εξοικονομήσουν 30 kg.

Το carbon-fiber monoque πλαίσιο είναι στημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να βάζει σε πρώτο πλάνο την ακαμψία, σε αντίθεση με το coupe που έχει εστιάσει περισσότερο στις επιδόσεις. Στο εσωτερικό συνεχίζει να υπάρχει ο γνωστός Nettuno V6 των 3.0 λίτρων που αποδίδει 621 PS και 730 Nm ροπής. Ο συνδυασμός γίνεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 320 km/h.

Σχεδιαστικά η πρώτη εντύπωση που δίνει το αυτοκίνητο είναι ότι δεν έχει δεχθεί μεγάλες αλλαγές. Με μια δεύτερη -και λίγο πιο προσεκτική- ματιά όμως, μπορεί κανείς να εντοπίσει μια σειρά από μικρές παρεμβάσεις με πιο χαρακτηριστική την απουσία των αεραγωγών σε σχήμα τρίαινας στο πίσω μέρος που θυσιάστηκαν για χάρη της οροφής. Τροποποιήσεις υπήρξαν και στους αεραγωγούς του τροφοδοτούν με αέρα τον κινητήρα, ενώ –ευτυχώς- οι butterfly πόρτες διατηρήθηκαν.

Εσωτερικά η μεγάλη εικόνα παρέμεινε αναλλοίωτη ενώ προστέθηκαν όλες οι αναβαθμίσεις που έγιναν στην ανανεωμένη έκδοση του coupe, όπως η προσθήκη των νέων χειριστηρίων πίσω από το τιμόνι καθώς και η ένταξη μια σειράς τεχνολογιών ασφάλειας όπως το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων και κάμερες με κάλυψη 360 μοιρών.

Μαζί με την αποκάλυψη της MC20 Cielo η Maserati παρουσίασε και μια ειδική έκδοση που φέρει την ονομασία PrimaSerie και θα κατασκευαστεί σε 60 μονάδες. Οι βασικές διαφοροποιήσεις θα εντοπίζονται στο χρώμα του αμαξώματος όπου θα προσφέρεται η αποκλειστική επιλογή Acquamarina, ενώ στο εσωτερικό οι επιφάνειες θα είναι «ντυμένες» με δέρμα Nappa.

Η Maserati δεν αποκάλυψε ούτε το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή της MC20 Cielo αλλά ούτε και την τιμή της, κάτι που αναμένεται να μάθουμε το προσεχές διάστημα.

Δείτε το video...