Η εξωτική Aston Martin V12 Speedster με την οποία κυκλοφορεί ο Τσιτσιπάς στο Μονακό (videos)


Ο Έλληνας τενίστας έχει «συλληφθεί» επανειλημμένως μέσα στο ένα από τα 88 «γυμνά» roadster που κατασκεύασε η Aston Martin. Δείτε πόσο κοστίζει. 

  • 12/4/2023

Στο επίκεντρο βρέθηκε για ακόμα μία φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται στον τόπο κατοικίας του, στο Μονακό, όπου και συμμετέχει στο τουρνουά Monte Carlo Masters. Σε ένα κενό που προέκυψε στο βαρύ πρόγραμμά του, βρήκε την ευκαιρία να κάνει βόλτα στους δρόμους του Πριγκιπάτου μπαίνοντας στη θέση του συνοδηγού μιας σπάνιας Aston Martin V12 Speedster!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που περαστικοί καταγράφουν με το κινητό τους τον Τσιτσιπά μέσα στο εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν γίνει γνωστές, ο Στέφανος καθόταν πάντα στη θέση του συνοδηγού, αφήνοντας το τιμόνι σε άλλα χεριά.

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά «Τσιτσιπάς» μπαίνει δίπλα σε αυτό της Aston Martin αφού πριν από μερικούς μήνες έκανε δώρο στον πατέρα του μια DBX 707, με την τιμή της να ξεπερνά τις 240.000 ευρώ.

Η Aston Martin V12 Speedster αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόταση που ξεχωρίζει φυσικά για τη... γυμνή κορμοστασιά της. Η έμπνευσή της έχει προέλθει από την Aston Martin DBR1, η οποία διεκδικεί τον τίτλο για το πιο όμορφο αγωνιστικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1950, ενώ φέρει στοιχεία και από την CC100 που παρουσιάστηκε το 2013 για να γιορτάσει η εταιρεία την εκατονταετηρίδα από την ίδρυσή της.

Ως βάση για τη V12 Speedster χρησιμοποιήθηκε μια εκδοχή του αλουμινένιου σασί της Vantage Roadster, όπως και το εμπρός μέρος της DBS Superleggera, το οποίο προσαρμόστηκε κατάλληλα για να χωρέσει τον ογκωδέστατο twin-turbo V12 κινητήρα των 5,2 λίτρων. Αυτός αποδίδει 700 PS ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 752 Nm/1.800-5.000 rpm.

Ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων παρεμβάλλονται ανάμεσα στον κινητήρα και τους πίσω τροχούς, επιτρέποντας στο βρετανικό speedster να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,5 sec..

Παρά την απουσία οποιουδήποτε προστατευτικού παρμπρίζ για τον οδηγό και τον συνοδηγό, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 km/h, κάτι που είναι από μόνο του αρκετό για να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία οδήγησης.

Το πιο «πιπεράτο» όμως το αφήσαμε για το τέλος αφού όταν παρουσιάστηκε η Aston Martin V12 Speedster η τιμή της ξεπερνούσε τις 800.000 ευρώ, ωστόσο αυτό δεν αποθάρρυνε τους υποψήφιους αγοραστές να σπεύσουν και να εξαντλήσουν άμεσα τις 88 μονάδες που κατασκευάστηκαν συνολικά.