H εντυπωσιακή Mercedes Vision AVTR «συναντά» το Avatar στην πρεμιέρα της ταινίας (video)


Τα ξεχωριστό αυτόνομο concept των Γερμανών «συμπρωταγωνιστεί» με τις ζωντανές περιβαλλοντικές εικόνες της ταινίας Avatar: The Way of Water, που κάνει σήμερα πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 15/12/2022

Mercedes και Avatar συνδέονται με άρρηκτους δεσμούς. Το πρωτότυπο VISION AVTR της γερμανικής φίρμας, που παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES το 2020 στο Las Vegas, άντλησε την έμπνευσή του από τον κόσμο της πετυχημένης ταινίας του James Cameron, η οποία κυκλοφόρησε το 2009 στους κινηματογράφους.

Με αφορμή την πρεμιέρα του sequel της ταινίας, με τίτλο Avatar: The Way of Water, η Mercedes ανακοίνωσε τις προηγούμενες εβδομάδες ότι μπαίνει στην επόμενη φάση της στρατηγικής συνεργασίας της με το Avatar και την 20th Century Studios, ξεκινώντας μαζί μια παγκόσμια καμπάνια προώθησης της ταινίας.

Με βάση την ιδέα της καμπάνιας «η Γη είναι η Πανδώρα μας», το μήνυμα εστίασε στην ευθύνη απέναντι στον πλανήτη μας - ενισχύοντας το κεντρικό εταιρικό μήνυμα της Mercedes ότι «κάθε ενέργεια μετράει. Λάβετε μέρος στο ταξίδι μας σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον».

Το πρώτο video της νέας συνεργασίας δείχνει ζωντανές περιβαλλοντικές εικόνες του Avatar: The Way of Water σε συνδυασμό με τοποθεσίες στη γη για να προκαλέσει μια ονειρική αίσθηση απόκοσμου. Και όλα αυτά συνοδεύονται από τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes-EQ, συμπεριλαμβανομένου του νέου SUV EQE.

Η καμπάνια έπαιξε σε βασικές αγορές της Mercedes-Benz παγκοσμίως, με προωθητικές ενέργειες που καλύπτουν την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, ψηφιακά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα διαφημιστικά trailer της καμπάνιας είχαν διάρκεια 10, 15, 20 και 30 sec. Έτσι, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία ξεκίνησε με το πρωτότυπο όχημα VISION AVTR.

«Το Avatar είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise ταινιών στον κόσμο με ένα μήνυμα που είναι επίσης κεντρικό για το ήθος της Mercedes και στους στόχους που τίθενται στο ‘Ambition 2039’ της εταιρείας μας. Συμμεριζόμαστε την πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε να προσεγγίσουμε με περισσότερο σεβασμό τη φύση και ότι πρέπει να διατηρήσουμε τους πόρους της. Αυτή η από κοινού προώθηση με το Avatar: The Way of Water αποτελεί μέρος του ταξιδιού μας ως εταιρεία και χαιρετίζουμε την αφήγηση της ιστορίας του Avatar σχετικά με την ανάγκη επίτευξης ισορροπίας μεταξύ περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων. Αποτελεί πηγή έμπνευσης καθώς επιδιώκουμε τη βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική μας», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Group AG, Ola Kallenius.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την παγκόσμια συνεργασία μας με τη Mercedes-Benz για τον εορτασμό του Avatar: The Way of Water», δήλωσε ο Jon Landau, παραγωγός της ταινίας, μαζί με τον James Cameron και πρόσθεσε: «Αυτή η καμπάνια επεκτείνει την αφήγηση του VISION AVTR, το οποίο εμπνεύστηκε από το franchise Avatar και σχεδιάστηκε σε μια συνεργασία μεταξύ της ομάδας μας στην Lightstorm Entertainment και των οραματιστών σχεδιαστών της Mercedes-Benz».

Από την πλευρά του, ο James Cameron, που εκτός από παραγωγός είναι και ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος της ταινίας, σχολίασε: «Μαζί με τη Mercedes-Benz, δημιουργήσαμε μια καμπάνια βασισμένη στην αφήγηση του κόσμου της Πανδώρας που προβάλλει περαιτέρω τις κοινές μας αξίες της κοινότητας, του σεβασμού για τον κόσμο στον οποίο ζούμε και της βιωσιμότητας. Ανυπομονούμε να δούμε αυτή την καμπάνια να ζωντανεύει και να μοιραστούμε τη νέα μας ταινία με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

Το πρωτότυπο VISION AVTR

Το εντυπωσιακό concept car VISION AVTR, είναι πραγματικά ένα όχημα του μέλλοντος. Χωρίς τιμόνι, χωρίς οθόνες αφής, χωρίς κουμπιά, με ένα «χειριστήριο» - στοιχείο ελέγχου πολλαπλών λειτουργιών στο κέντρο της καμπίνας, που ελέγχει όλες τις κινήσεις και επιτρέπει τόσο στον οδηγό όσο και στον συνοδηγό να οδηγούν το αυτοκίνητο.

Όταν οι επιβάτες τοποθετούν το χέρι τους στο χειριστήριο, το εσωτερικό ζωντανεύει και το όχημα τούς αναγνωρίζει από τον καρδιακό τους ρυθμό. Όταν ο χρήστης απλώς σηκώνει το χέρι του, το έξυπνο σύστημα προβάλλει μια επιλογή μενού στην παλάμη, επιτρέποντάς του να επιλέξει διαισθητικά μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών.

Τα αρχικά AVTR αποτελούν σύντμηση της φράσης ADVANCED VEHICLE TRANSFORMATION. Η βιομετρική σύνδεση στο αυτόνομο πρωτότυπο όχημα επιτρέπει μια εντελώς νέα αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου, μηχανής και φύσης.

Η σχεδίασή του από βιώσιμα υλικά όπως το vegan δέρμα DINAMICA κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, το ταχέως αναπτυσσόμενο υλικό Karuun που μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο στη βιοποικιλότητα και η οργανική τεχνολογία μπαταριών δημιουργούν ένα κλειστό κύκλωμα οικονομίας. Επιπλέον, 33 βιονικά πτερύγια στο πίσω μέρος του οχήματος μπορούν να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο, μετακινούμενα ανά πάσα στιγμή, είτε για να βελτιώσουν την αεροδυναμική του οχήματος, είτε για να μεταφέρουν στα υπόλοιπα οχήματα πληροφορίες για τις κινήσεις που επιλέγει ο οδηγός.