H επιστροφή τής Mitsubishi Ralliart


Στη Mitsubishi, αποφάσισαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη Ralliart, αλλά όχι με τον τρόπο που γνωρίζουμε, καθώς πλέον δεν θα αφορά σε αγωνιστικό παρακλάδι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/12/2021

Πριν από έντεκα χρόνια, η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία της Ralliart, του αγωνιστικού τμήματός της και βάζοντας τέλος σε μια επιτυχημένη πορεία αυτού η οποία ξεκίνησε το 1983, όταν ιδρύθηκε από τον Andrew Cowan, πρώην οδηγό αγώνων.

Το περασμένο Μάιο, μια είδηση χαροποίησε αρχικά όσους αναπολούν τα δημιουργήματα της για τον δρόμο και για τους αγώνες αλλά μια δεύτερη ματιά σε αυτή ήταν απογοητευτική. Η Ralliart ενδεχομένως να επανεμφανιζόταν ως το τμήμα που θα δημιουργούσε αξεσουάρ και μηχανικά μέρη που θα έφεραν το λογότυπό της για τα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά δεν θα συμμετείχε στους αγώνες αυτοκινήτου.

Τελικά, η Mitsubishi θα προχωρήσει σε αυτό σχέδιο, όπως ανακοινώθηκε. Με μια λιτή ανακοίνωση και με τη δημοσίευση δύο φωτογραφιών, επιβεβαίωσε την επαναδραστηριοποίηση της Ralliart. Στη μία βλέπουμε το σήμα της να υπάρχει στον αεροδυναμικό διαχύτη που έχει διαμορφωθεί στον πίσω προφυλακτήρα ενός οχήματος και στη δεύτερη ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα κατά τη διάρκεια της φόρτισής του. 

Το γεγονός ότι στην φωτογραφία με τον αεροδυναμικό διαχύτη δεν διακρίνεται απόληξη εξάτμισης και υπάρχει φωτιζόμενο το εμπορικό σήμα της πιθανόν να σημαίνει ότι πρόκειται για ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η Mitsubishi θα παρουσιάσει στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκυο (14-16 Ιανουαρίου) το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Kei EV το οποίο πρόκειται να μπει σε διαδικασία παραγωγής. 

Με αυτόν τον τρόπο η Mitsubishi δηλώνει τόσο την ύπαρξη του καινούργιου μοντέλου της όπως και την αναβίωση της Ralliart, έστω και εάν αυτή θα δημιουργεί αξεσουάρ που θα βελτιώνουν την εμφάνιση των αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρείας.