Το Mitsubishi Space Star Ralliart είναι το EVO του φτωχού


Το φιλήσυχο αυτοκίνητο πόλης της Mitsubishi δείχνει τα δόντια του, χάρη στο μαγικό άγγιγμα της Ralliart το οποίο το μετέτρεψε σε μια καθαρόαιμη αγωνιστική κατασκευή.

  • 7/11/2020

Το Mitsubishi Space Star γεννήθηκε για να υπηρετήσει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Με συμπαγείς διαστάσεις, γήινες προδιαγραφές και εξαιρετικά αποδοτικές εκδόσεις, αποτελεί τη βάση της ευρωπαϊκής γκάμας της ιαπωνικής φίρμας αλλά και ένα αξιόμαχο αυτοκίνητο πόλης.

Γνωστό και ως Mirage στις εκτός γηραιάς ηπείρου αγορές, το Space Star απέκτησε πρόσφατα ένα νέο, σαφώς δυναμικότερο προφίλ, το οποίο η αυστραλιανή Ralliart θέλησε να ενισχύσει περαιτέρω εξελίσσοντας την αγωνιστική εκδοχή του υπεράνω κάθε υποψίας city car.

Ναι, το Space Star ζήλεψε τη δόξα του Lancer EVO ακολουθώντας το παράδειγμά του. Το  πλαίσιο ενισχύθηκε με την παρουσία και του απαραίτητου roll cage, το δάπεδο προσαρμόστηκε ώστε να υποδεχθεί το σύστημα τετρακίνησης, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και στον σχεδιασμό του αμαξώματος ώστε να «χωρέσουν» οι μεγαλύτεροι σε διάσταση τροχοί και τα αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη.

Τα αγωνιστικών προδιαγραφών φρένα, οι «χωμάτινες» αναρτήσεις και έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 350 ίππων.  

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελούν τα αεροδυναμικά βοηθήματα και ειδικότερα η σταθερή πίσω πτέρυγα, που ξυπνά μνήμες από τη χρυσή εποχή της Mitsubishi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Το αγωνιστικών προδιαγραφών Mitsubishi Space Star πρόκειται να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασίας και Ωκεανίας και ενώ η ιαπωνική φίρμα έχει ήδη κάνει γνωστά τα σχέδιά της για τα επόμενα χρόνια, εμείς ήδη ονειρευόμαστε την πολιτική του έκδοση και μια μάχη μέχρις εσχάτων με το Toyota GR Yaris.