Η επόμενη Jaguar XJ θα είναι ηλεκτρική με έως και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες


Η επανάσταση στη νέα XJ θα κρύβεται κάτω από το αμάξωμά της, καθώς θα αλλάξει από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στους ηλεκτρικούς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/10/2019

Η Jaguar προχωρά στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της και πρώτη στη σειρά είναι η διάδοχος της κορυφαίας λιμουζίνας της, της XJ, που στην τελευταία γενιά της θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.

Η βάση της νέας μεγάλης λιμουζίνας θα είναι το νέο πλαίσιο της Jaguar με την ονομασία MLA (Modular Longitudinal Architecture), το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει την παρουσία μιας μπαταρίας με την πολύ μεγάλη χωρητικότητα των 90,2 KWh. Η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 470 km.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου πλαισίου της XJ είναι ότι μπορεί να υποστηρίζει έναν ηλεκτροκινητήρα ανά τροχό. Η συγκεκριμένη διαμόρφωση είναι κατά πάσα πιθανότητα και αυτή με την οποία θα παρουσιαστεί η πολυτελής Jaguar του χρόνου.

Η αλλαγή από τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης στο πλήρες ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης δεν θα συνοδευτεί πάντως και από ένα αντίστοιχο μεγάλο βήμα σε ότι αφορά το σχεδιασμό της XJ.

Πιο πολύ θα πρόκειται για μια εξέλιξη του τρέχοντος σχήματος, όπως πολύ καλά απεικονίζουν οι render εικόνες της Kolesa, ενώ το πρώτο teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία αφορά τη σχεδίαση των πίσω φώτων του νέου μοντέλου. Που πλέον θα ενώνονται μεταξύ τους, τονίζοντας και άλλο το πλάτος της λιμουζίνας.