H FCA επενδύει στην κατασκευή μπαταριών


Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 50 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/10/2019

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς τον Τύπο, η Fiat Chrysler Automobiles σκοπεύει να επενδύσει 50.000.000 ευρώ στο εργοστάσιο Mirafiori, το οποίο βρίσκεται στο Τορίνο, για να δημιουργήσει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, ώστε να κατασκευάζει σε αυτό μπαταρίες για τα ηλεκτροκίνητα και εξηλεκτρισμένα μοντέλα της.

 

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει εκπονήσει η εταιρεία, το 2020 και το 2021 προγραμματίζει να δημιουργήσει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του FIAT 500 και ενός νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Maserati. Επίσης, θα δημιουργήσει και εκδόσεις με υβριδικής διάταξης κινητήρες για τα μοντέλα της Maserati, της Jeep (Renegade και Compass) και για το FIAT Panda (αυτό, θα διαθέτει «ήπιο» υβριδικό σύστημα).

Θυμίζουμε ότι η Fiat Chrysler Automobiles έχει ανακοινώσει ήδη την επένδυση πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ιταλία την τριετία 2019-2021, για την εξέλιξη καινούργιων ηλεκτροκίνητων μοντέλων και την απαραίτητη αναπροσαρμογή στις γραμμές παραγωγής.