Η Ferrari 812 Superfast «χτυπά» τα 331 χλμ./ώρα στην Autobahn! (video)


«Πανεύκολη» υπόθεση αποδεικνύεται στην πράξη και σε τμήμα που δεν έχει όριο ταχύτητας, η επίτευξη 331 χλμ./ώρα για ένα supercar, όπως η Ferrari 812 Superfast των 800 ίππων.

  • 11/6/2021

Αν είχατε την ευκαιρία να οδηγήσετε την Ferrari 812 Superfast σε δημόσιο δρόμο, όπως στην εθνική οδό (π.χ. Autobahn), σε τμήμα που δεν έχει όριο ταχύτητας, τι θα κάνατε; Το πιθανότερο είναι ότι θα εξαντλούσατε τις ικανότητες της δύναμης του αυτοκινήτου, με την προϋπόθεση ότι το επιθυμείτε και το «έχετε», όπως και ο συγκεκριμένος οδηγός από το AutoTopNL, σωστά; Τουλάχιστον εμείς αυτό θα κάναμε, το παραδεχόμαστε.

To ιταλικό supercar εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων και αν και διατίθεται και πιο γρήγορη έκδοση σαν την Competizione, αυτό δεν παίζει και τόσο σημασία, μια και οι 800 ίπποι της «απλής» 812 Superfast μας είναι υπεραρκετοί, δεν νομίζετε; Απλά αναλογιστείτε πως θα σας φαινόταν το νούμερο ακόμα και για Ferrari, ειδικά με τοποθετημένο το μοτέρ εμπρός, μερικά χρόνια πριν.

Στο παρακάτω video, o οδηγός του AutoTpopNL, δοκιμάζει τη δύναμη του αυτοκινήτου εν κινήσει, που περιλαμβάνει την επιτάχυνση από τα 100 χλμ./ώρα μέχρι τα 200 χλμ./ώρα. Δυστυχώς, δεν φαίνονται οι χρόνοι που πετυχαίνει, αλλά την αίσθηση της ταχύτητας την αποκομίζουμε. Μάλιστα το πιέζει τόσο όσο, που το κοντέρ αγγίζει σχετικά άνετα ακόμα και τα 331 χλμ./ώρα!

Εκτός του γεγονότος ότι η διαδικασία μοιάζει «εύκολη» για ένα τέτοιο μοντέλο σαν αυτό, γίνεται ξεκάθαρο ότι υπάρχει περιθώριο για ακόμη υψηλότερη ταχύτητα. Το οποίο δεν μας προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση από τη στιγμή, που η Ferrari 812 Superfast έχει τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα.