Η Ferrari SF90 Spider «απογειώνεται» χάρη στις ακραίες μετατροπές της Mansory


Η Mansory κάνει γενναίες αλλαγές στη Ferrari SF90 Spider, με αποτέλεσμα να τραβά τα βλέμματα κατευθείαν.

  • ΦΩΤΟ: MANSORY
  • 10/3/2023

Η Mansory έρχεται να βάλει στην γκάμα της τη Ferrari F9XX Tempesta Celeste, την ακραία βελτιωμένη έκδοση της Ferrari SF90 Spider.

'Tempeste Celeste' σημαίνει ουράνια καταιγίδα, και ως τέτοια έρχεται στους δρόμους η δημιουργία του γερμανικού βελτιωτικού οίκου.

Όλα ξεκινάνε από το εξωτερικό, που είναι τουλάχιστον... εκκεντρικό. Εμπρός, πίσω και στα πλάγια, θα βρει κανείς έναν ορυμαγδό από αεροδυναμικά μέρη και μικρά πτερύγια κατασκευασμένα από ανθρακόνημα.

Ξεχωρίζει, δε, στο πίσω μέρος αυτή η χωρισμένη στα δύο πίσω αεροτομή, που μάλιστα έχει ενσωματωμένα και φώτα LED για τη σήμανση.

Επιπλέον, τοποθετήθηκε εξάτμιση τετραπλής απόληξης, και διαχύτης με φως ομίχλης σε στιλ παρόμοιο με εκείνο των μονοθεσίων της Formula 1.

Φυσικά, η μεγάλη αλλαγή έχει έρθει κάτω από το καπό. Η Mansory πήρε τον V8, 4λιτρο, με δύο turbo κινητήρα, που κανονικά αποδίδει 993 PS και 980 Nm ροπής, και τον έχει κάνει -μαζί με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες που φέρει- να φτάνει τα 1115 PS και να κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα.

Μαζί με όλες τις μετατροπές ήρθε και η τοποθέτηση νέων, σφυρήλατων ζαντών, 21 ιντσών εμπρός και 22 ιντσών πίσω, ενώ στο εσωτερικό τοποθετήθηκε δέρμα στο ίδιο χρώμα με το εξωτερικό του οχήματος, και ανθρακόνημα σε κάθε επιφάνεια που δεν μπορούσε να επενδυθεί με δέρμα.

Μόλις τρία παραδείγμα της F9XXTempeste Celeste θα κατασκευαστούν, με το κάθε ένα διαφορετικό από το άλλο, στο πλαίσιο της σειράς 'One of One' που διατηρεί η Mansory.