Η Ferrari SF90 Spider της Novitec σπάει τα κοντέρ με 1109 PS


Η Novitec παρουσίασε τη δική της εκδοχή για την -ήδη πανίσχυρη- Ferrari SF90 Spider. 

  • 11/10/2022

Λίγους μήνες πριν, ο βελτιωτικός οίκος Novitec είχε παρουσιάσει το πακέτο αλλαγών που έκανε στη Ferrari SF90 Stradale. Τώρα, ήρθε η σειρά της έκδοσης Spider.

Σε πρώτη φάση, το kit έχει αρκετό ανθρακόνημα για λόγους μείωσης βάρους, αλλά και αισθητικής.

Στις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται μεγαλύτερο spoiler εμπρός, πτερύγια από ανθρακόνημα στα πλάγια του προφυλακτήρα, εισαγωγές αέρα στο πάνω μέρος των φτερών πάνω από τους τροχούς, διαφορετικά διαμορφωμένη εισαγωγή αέρα στο πλάι, μεγαλύτερο πίσω spoiler, καθώς και μεγαλύτερο διαχύτη στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό, η Novitec προσφέρει διάφορες επιλογές, με το Alcantara ασφαλώς να μη λείπει από αυτές, και σε διαφορετικά χρώματα.

Η Vossen εξοπλίζει το αναβαθμισμένο μοντέλο με νέες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, ενώ φαίνεται από τις φωτογραφίες πως πρέπει να έχει γίνει δουλειά και στις αναρτήσεις, μιας κι όλο το αυτοκίνητο μοιάζει να κάθεται πιο χαμηλά στο έδαφος, κάτι που επιβεβαιώνει κι η Novitec, αφού πλέον η SF90 Spider είναι κατά 30 χιλιοστά χαμηλότερη εμπρός και 25 χιλιοστά πίσω.

Στον κινητήρα, που συνήθως η Novitec δίνει τον καλύτερό της εαυτό, η εταιρεία τοποθέτησε δύο N-Tronic modules, που κάνουν τον 4λιτρο, V8 κινητήρα να αποδίδει πλέον 1109 PS, από τα 1000 PS που έφτανε εργοστασιακά.

Με τις αλλαγές στον κινητήρα, η Novitec υποστηρίζει πως η SF90 Spider κάνει πλέον τα 0-100 km/h εντός 2,4 δευτερόλεπτων, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 km/h.

Το κόστος για όλες τις μετατροπές παραμένει άγνωστο, αλλά ποτέ δεν είναι προσιτό για τους κοινούς θνητούς.