Η Ferrari SF90 Stradale σε ένα αποκαλυπτικό video


Η ισχυρότερη Ferrari όλων των εποχών αποκαλύπτει την plug-in υβριδική φύση της σε ένα ολιγόλεπτο video.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΟ
  • 21/6/2019

Η Ferrari SF90 Stradale δεν αποτελεί απλώς την ισχυρότερη πρόταση στην ιστορία της ιταλικής φίρμας αλλά και την πρώτη που εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Τη λειτουργία του κινητήριου συνόλου των 1.000 ίππων αποκαλύπτει ένα σύντομο video που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ferrari, προσφέροντας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργάζονται τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ με τον διπλά υπερτρoφοδοτούμενο V8 κινητήρα βενζίνης που βρίσκεται τοποθετημένος στην πλάτη του οδηγού.

Ειδικότερα, η Ferrari SF90 Stradale θα διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης. Επιλέγοντας τη λειτουργία ΕD (Electric Drive), την κίνηση του ιταλικού supercar αναλαμβάνουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες του μπροστινού άξονα.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 7,9 kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 25 χιλιομέτρων, αρκεί η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου να μην υπερβεί τα 135 km/h.

To δεύτερο πρόγραμμα λειτουργίας είναι το Hybrid, προτεραιότητα του οποίου είναι η μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας. Για τον σκοπό αυτό, ο θερμικός κινητήρας και τα ηλεκτρικά μοτέρ λειτουργούν συνδυαστικά.

Στο πρόγραμμα Performance, το υβριδικό σύνολο της Ferrari φροντίζει ώστε η φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου να διατηρείται στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, ενώ στην τέταρτη λειτουργία “Qualify”, μοναδικός σκοπό του αυτοκινήτου αποτελεί η επίτευξη των επιθυμητών επιδόσεων.

Ουσιαστικά αυτό είναι το μόνο προφίλ οδήγησης όπου η Ferrari SF90 Stradale αποδίδει τη μέγιστη ισχύ των 1.000 ίππων και 1.200 Nm ροπής.