Η Ferrari SF90 XX Stradale έσπασε το ρεκόρ γύρου στην πίστα του Fiorano (video-photos)


Η Ferrari SF90 XX Stradale είναι κι επίσημα το πιο γρήγορο όχημα παραγωγής που έχει «πατήσει» ποτέ στην πίστα των Ιταλών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI MEDIA
  • 16/11/2023

Λίγους μήνες μετά το επίσημο ντεμπούτο της, η Ferrari SF90 XX Stradale, το πρώτο μοντέλο XX που είναι νόμιμο για τον δρόμο, κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ γύρου της πίστας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Fiorano.

Πιο συγκεκριμένα, κατέγραψε χρόνο 1:17.309, δηλαδή 1,4 sec ταχύτερο από εκείνον του προηγούμενου κατόχου, που δεν ήταν άλλος από τη συμβατική SF90 με το πακέτο Assetto Fiorano. Το ρεκόρ έγινε στις 16 Οκτωβρίου παρουσία μελών του ειδικού Τύπου, όπως και ενός εμπειρογνώμονα που επιβεβαίωσε την εγκυρότητά του. Τόσο ο χρόνος γύρου, όπως κι η τηλεμετρία, ελέγχθηκαν επίσης από ένα τρίτο πρακτορείο.

Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο Raffaele de Simone, επικεφαλής του τμήματος test driving της Ferrari. Η SF90 XX Stradale ήταν εξοπλισμένη με τροχούς από ανθρακόνημα και ελαστικά Michelin Cup2R, αμφότερα νόμιμα για τον δρόμο και διαθέσιμα στους πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η «πρωταθλήτρια» Stradale θα εκτίθεται στο μουσείο των Ιταλών στο Maranello από τις 15 Δεκεμβρίου, ως μέρος μιας μοναδικής έκθεσης, αφιερωμένης στο ρεκόρ της.

Η πίστα του Fiorano εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Enzo Ferrari στις 8 Απριλίου του 1972. Έχει μήκος 2,997 km κι αποτελείται από 12 στροφές, ενώ κατέχει άδεια Grade 1T από την FIA. Όντας εξαιρετικά κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ferrari στο Maranello, χρησιμοποιείται από την εταιρεία για την εξέλιξη, τόσο των νόμιμων για τον δρόμο μοντέλων της, όσο και για τα μονοθέσια της Formula 1.

Μιλώντας για μονοθέσια της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, να σημειωθεί ότι η Ferrari F2004 κι ο θρύλος του σπορ, Michael Schumacher, κρατούν ακόμη το ρεκόρ γύρου της πίστας με χρόνο 0:55.999, όμως αυτή η επίδοση δεν αφορά φυσικά τα νόμιμα για τον δρόμο οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ferrari... πατάει τέρμα το γκάζι για το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο

Ferrari: Ζητά από τους κατόχους της SF90 να μην την οδηγούν μέχρι να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα

Η μία και μοναδική Ferrari KC23 νιώθει καλά μόνο όταν πατάει πίστα (photos)