H Ferrari θα σταματήσει να δίνει κινητήρες στην Maserati


Μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Ferrari εξήγγειλε την πολύ ενδιαφέρουσα είδηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/5/2019

Τέλος οι κινητήρες Ferrari από το 2021-2022 για την εταιρία με την τρίαινα καθώς το κόστος παραγωγής θα διατεθεί στην εξέλιξη νέων συστημάτων πρόωσης. "Δεν θα προμηθεύουμε κινητήρες στη Maserati, κάτι που είναι ωφέλιμο για εμάς, τόσο από πλευράς κόστους όσο και επειδή με την εξοικονόμηση εργατοωρών μπορούμε να επικεντρωθούμε στην επιχείρηση μας και στην εξέλιξη μοντέλων μας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Louis Camilleri, στην ιστοσελίδα The Motley Fool.

Η Maserati εφοδιάζεται με κινητήρες Ferrari εδώ και 17 χρόνια και χρησιμοποιεί τους V8 3.8, V8 4.7 και V6 3.0 σε διάφορα μοντέλα της όπως είναι Ghibli, Quattroporte, Levante, GranTurismo και GranCabrio. Οι δύο εταιρίες ήταν κάτω από την ίδια ομπρέλα της FCA μέχρι το 2015 έως ότου η Ferrari αποσχίστηκε.

O Camilleri είπε πως η εταιρία του θα προμηθεύει με κινητήρες την Maserati για περίπου 2-3 χρόνια ακόμη. Αναμένεται να δούμε την αντίδραση της Maserati και πως θα αντικαταστήσει τα νέα πολύ-κύλινδρα μοτέρ. Φαντάζεστε μια Levante με κινητήρα από Dodge; Πάντως, η Maserati έχει ήδη ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε νέα γκάμα με υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.