H Ferrari θα συνεργαστεί με τον Armani


Η Ferrari ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει συνεργασία με τον Giorgio Armani με σκοπό να αυξήσει στο έπακρο τη φήμη και την πολυτέλεια των αξεσουάρ που φέρουν το έμβλημά της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/11/2019

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Louis Camilleri, Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, η εταιρεία του Maranello θα συνεργαστεί με τον οίκο Armani για τη δημιουργία αξεσουάρ τα οποία να απηχούν το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας και στυλ που αποζητούν οι πελάτες της και όχι μόνο. Όπως δήλωσε: «Τα προϊόντα που προσφέρουμε τώρα αφορούν σε μεγάλο εύρος και υπάρχει κίνδυνος να αποδυναμώσουν την πολύτιμη αξία της εταιρείας μας και των μετοχών της».

Ουσιαστικά, ο κ. Camilleri εφαρμόζει την επιθυμία πολλών, μεταξύ των οποίων και του αειμνήστου Sergio Marchionne, ο οποίος είχε θέσει ως στόχο να μετατρέψει τη Ferrari σε μια υπερπολυτελή μάρκα. Όπως έγινε γνωστό, η συνεργασία με τον οίκο Armani θα αφορά σε προϊόντα όπως τσάντες γυναικείες, ανδρικές και ταξιδίου, ρούχα και αξεσουάρ ένδυσης, τα οποία θα διακρίνονται για την αποκλειστικότητα της σχεδίασής τους και την απαράμιλλη ποιότητα και στυλ. Φυσικά, θα… διακρίνονται και για την τιμή τους.

Σκοπός είναι αναβαθμιστεί η εικόνα των λοιπών προϊόντων που φέρουν το σήμα της Ferrari. Όπως δήλωσε ο κ. Camilleri, θα επανεξεταστεί η πολιτική που αφορά στη δημιουργία τους. «Θα μειώσουμε τον αριθμό των συνεργατών μας κατά περίπου 50% και θα περικόψουμε κατά 30% τις κατηγορίες προϊόντων στις οποίες εμπλεκόμαστε». 

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν συνεργασίες με κορυφαίες ωρολογοποιίες ή εταιρείες παραγωγής γυαλιών ηλίου και διαβάσματος, πέραν του οίκου Armani.