H Ford Mustang Cobra Jet 1400 βάζει φωτιά στην άσφαλτο (video)


Πρόκειται για ένα one-off πρωτότυπο με 1.400 PS και ταχύτητα εξόδου 272 km/h στα 0-400 m. Αθόρυβα και δίχως να ρυπαίνει!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/4/2020

Μετά το ντεμπούτο του ηλεκτρικού Ford Mustang Mach-E SUV - το πρώτο ηλεκτρικό Mustang, το πρωτότυπο Mustang Cobra Jet 1400 προβάλλει μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες της Ford γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Και η συγκεκριμένη Mustang μας γυρίζει πίσω στο χρόνο και στην δεκαετία του 1960 όταν ένα αρχέτυπο μοντέλο της δεκαετίας του 1960 με την ονομασία Cobra Jet πρωταγωνιστούσε στους αγώνες dragster εκείνης της εποχής.

Στην σύγχρονη εποχή η Mustang Jet 1400 είναι το πρώτο εργοστασιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο για dragster που πραγματικά βάζει φωτιά στην άσφαλτο με την αστείρευτη δύναμή της. Η Ford μπορεί να μην δίνει τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αλλά με την δύναμη των 1.400 αλόγων και την ροπή των 1.491 Nm μπορείτε να φανταστείτε το «πάρτι» που θα γίνεται στους πίσω τροχούς (και αν δεν μπορείτε να το κάνετε, τότε πατήστε το play και αφιερώστε λιγότερο από ένα λεπτό στο βίντεο του άρθρου μας).

Η Ford Performance δοκιμάζει την Cobra Jet 1400 μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα της σε μερικές μέρες όπου θα δείξει για το τι είναι ικανή να πετύχει. Και όπως φαίνεται πολλά πράγματα θα αλλάξουν στο μέλλον με πιο πρόσφατο θύμα το Focus RS. Από εκεί και πέρα όλα θα πρέπει να τα περιμένουμε, μέχρι και αγώνες dragster με ηλεκτρικά αυτοκίνητα!