H Ford Mustang Lithium EV έχει 900 άλογα


H επιλογή των μηχανικών της Ford να εξοπλίσουν την πανίσχυρη ηλεκτρική Mustang με χειροκίνητο κιβώτιο είναι αν μη τι άλλο περίεργη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/11/2019

Μπορεί το ηλεκτρικό SUV της Ford που θα παρουσιαστεί στις 17 Νοεμβρίου να έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι στιγμής αλλά πλέον έχει βρει ένα σοβαρό ανταγωνιστή. Ο οποίος δεν είναι άλλο από ένα πρωτότυπο της Mustang που θα παρουσιαστεί στη SEMA και ονομάζεται Lithium EV.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του είναι πλήρως ηλεκτρικό και για την εξέλιξή του η Ford συνεργάστηκε με τη Webastο, η οποία παρέχει τη μπαταρία των 800 V, η οποία χαρακτηρίζεται τόσο από αναλογικά μικρούς χρόνους φόρτισης όσο και μεγάλη παροχή ενέργειας.

Η Ford δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες σχετικά με την ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας ή το βάρος της, ενώ αναφορικά με τον ηλεκτροκινητήρα αναφέρει την απόδοσή του η οποία φτάνει τα 912 PS. Και τα 1.356 Nm.

Το περίεργο είναι πως προκειμένου να περάσουν όλοι αυτοί οι ίπποι και όλα τα Nm στους πίσω τροχούς χρησιμοποιείται ένα χειροκίνητο(!) κιβώτιο 6 σχέσεων. Πιο συγκεκριμένα είναι μια ενισχυμένη έκδοση του MT82 της Getrag, ενώ υπάρχει και ένα Super 8.8 διαφορικό Torsen.

H Mustang Lithium EV διαθέτει το πακέτο Track Handling της Ford Performance για την ανάρτηση και εξαπίστονα φρένα της Brembo, σαν και αυτό που υπάρχουν στη Shelby GT350.