Η Geely θέλει να κάνει την Lotus αντίπαλο της Ferrari


Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της Lotus θέλουν να την ξαναφέρουν στις ημέρες της δόξας της, ετοιμάζοντας το πρώτο SUV στην ιστορία της. 

  • 3/12/2017


Η Κινέζικη Geely η οποία πριν δυο μήνες ολοκλήρωσε την εξαγορά της Lotus ανακοίνωσε τα πλάνα της για την Βρετανική εταιρία, τα οποία μάλιστα είναι πολύ φιλόδοξο.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα ακόμα, η Lotus ετοιμάζει και αυτή το πρώτο της SUV το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα  βασίζεται στο δάπεδο CMA το οποίο χρησιμοποιείται και στο Volvo XC40. 

Η πλατφόρμα αυτή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να «σηκώσει» σπορ αμαξώματα και ισχυρούς κινητήρες. 

«Σχεδιάζουμε να φέρουμε πίσω την φήμη της Lotus ως μια μάρκα με κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία των πολυτελών σπορ μοντέλων. Παλαιότερα η Lotus ήταν δίπλα στην Ferrari και την Porsche και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και πάλι» δήλωσε το αφεντικό της, An Cong Hui.

Μετά από χρόνια στην αβεβαιότητα, η Lotus επέστρεψε πρόσφατα στην κερδοφορία, και τώρα φαίνεται να βρίσκεται σε καλά χέρια.

Το να σταθεί βέβαια απέναντι στην Ferrari μοιάζει λίγο πρόωρο ως επιδίωξη, όμως αν κρίνουμε από την δουλειά που έχουν κάνει με την Volvo και την ανανέωση των Σουηδών, τίποτα δεν αποκλείεται και με την Lotus.