Η Genesis έρχεται στην Ευρώπη (Video)


Η Genesis, η θυγατρική εταιρεία της Hyundai η οποία κατασκευάζει μοντέλα της πολυτελούς κατηγορίας, θα ξεκινήσει την αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων της και στην Ευρώπη, εντός του καλοκαιριού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/5/2021

Η Genesis, ο επιχειρηματικός βραχίονας της Hyundai στην πολυτελή κατηγορία οχημάτων, θα αρχίσει να διαθέτει τα μοντέλα της και στην ευρωπαϊκή αγορά από το καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε ο κ. Jaehoon «Jay» Chang, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως δήλωσε ο κ. Chang, αρχικά θα δημιουργηθούν τρία σημεία πώλησης των μοντέλων της επί ευρωπαϊκού εδάφους: στην Ελβετία (Ζυρίχη), στη Γερμανία (Μόναχο) και στη Βρετανία (Λονδίνο). Αυτά θα ονομάζονται «Genesis Studios» και θα χαρακτηρίζονται από το στυλ και την πολυτελή εικόνα των εγκαταστάσεών τους. 

Αρχικά, θα διατίθενται το sedan G80 και το SUV GV80, με σκοπό να γίνει γνωστή η εταιρεία μέσω δύο οχημάτων τα οποία απευθύνονται σε αυτούς που προτιμούν ένα πολυτελές όχημα τριών όγκων ή ένα πολυτελές όχημα ελεύθερου χρόνου. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εξυπηρέτηση του πελάτη μέσω του προγράμματος που ονομάζεται «Genesis Personal Assistant».

Η Genesis, ξεκίνησε ως ιδέα το 2003. Εκείνη τη χρονιά, τα ανώτατα στελέχη της Hyundai αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο τής Toyota (με τη Lexus) και της Nissan (με την Infiniti) και να ιδρύσουν τη δική τους αντίστοιχη εταιρεία.

Τα υπόλοιπα ανήκουν στη ιστορία. Το 2008 παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit το Hyundai Genesis, όπως ονομαζόταν, το πρώτο μοντέλο της στην πολυτελή κατηγορία, το οποίο προοριζόταν κυρίως για τη αμερικανική αγορά. 

Στις 4 Νοεμβρίου 2015, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Genesis Motor, με σκοπό να πάψει κάθε συσχετισμός με την ονομασία της Hyundai και να θεωρείται ως μια ανεξάρτητη εταιρεία, η οποία ακολουθεί το δικό της επιχειρηματικό σχέδιο. 

Εκτός από την αμερικανική αγορά, τα μοντέλα της Genesis σταδιακά άρχισαν να πωλούνται και στη Νότια Κορέα, στην Κίνα και τη Μέση Ανατολή. Για να είναι ανταγωνιστικά, η εταιρεία δημιούργησε κέντρο σχεδιασμού και εξέλιξης των αυτοκινήτων της και στην Φρανκφούρτη (Γερμανία), με σκοπό να είναι αντιπροσωπευτικά των απαιτήσεων των ευρωπαίων αγοραστών.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.