Η γέννηση της πρώτης Plug-In υβριδικής Ferrari (Video)


Ένα ανατριχιαστικό video δέκα λεπτών καταγράφει τη διαδικασία κατασκευής της πρώτης plug-in υβριδικής έκδοσης του πρώτου plug-in υβριδικού μοντέλου της Ferrari - της SF90 Stradale.

  • 23/1/2020

Δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες που έχει κάποιος να παρακολουθήσει τη γέννηση μιας Ferrari. Για την ακρίβεια όχι οποιασδήποτε Ferrari αλλά του πρώτου plug-in υβριδικού μοντέλου της ιταλικής φίρμας με τη μακρά παράδοση στην κατασκευή ονειρεμένων αυτοκινήτων.

Από αυτήν την άποψη, λοιπόν, το video των δέκα λεπτών από τη γραμμή παραγωγής της Ferrari SF90 αποκτά μια ιδιαίτερη αξία, ανάλογη του κομψοτεχνήματος με το οποίο πραγματεύεται.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεν ανήκετε σε εκείνους που ζουν με το όνειρο απόκτησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου, αξίζει τον κόπο και τον χρόνο να παρακολουθήσετε το video που έδωσαν στο φως της δημοσιότητας οι Ιταλοί.

Aν πάλι θελήσετε να εμβαθύνετε σε μια τεχνολογία που ούτως ή άλλως πρόκειται να μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον, τότε θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το υβριδικό σύνολο της SF90 Stradale αποτελείται από έναν V8 κινητήρα 4,0 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, η συνδυαστική απόδοση των δύο φτάνει τους 1.000 ίππους και τα 800 Nm ροπής.

Η τυπική διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η πρώτη plug-in υβριδική πρόταση στην ιστορία της Ferrari έχει την ικανότητα να καλύπτει με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας 26 χιλιόμετρα.