Η γερμανική κυβέρνηση καλωσορίζει την Tesla


Σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομίας, η κυβέρνηση της χώρας βλέπει θετικά την απόφαση της Tesla να δημιουργήσει εργοστάσιό της στο Βερολίνο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΊΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/11/2019

Η πρόσφατη δήλωση του κ. Elon Musk ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο προκάλεσε αίσθηση και μερική έκπληξη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αυτό προβλέπεται να κατασκευαστεί κοντά στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου (το ονομαζόμενο Brandenburg International Airport).

H γερμανική κυβέρνηση, μέσω του κ. Peter Altmaier του Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομίας της χώρας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για αυτό. Συγκεκριμένα, ο κ. Altmaier δήλωσε: «Βλέπουμε αυτή τη δήλωση ως μια αναγνώριση της Γερμανίας ως τοποθεσίας για την κατασκευή αυτοκινήτων. Πιστεύουμε ότι πλέον έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε το παγκόσμιο επίκεντρο σε αυτόν τον τομέα που προσβλέπει στο μέλλον».

Η επιλογή της Γερμανίας για να κατασκευάσει η Tesla το τέταρτο κατά σειρά εργοστάσιό της είναι μια στρατηγική κίνηση, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και πολιτικό επίπεδο. Αφενός αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα κατασκευής των μοντέλων της –για την οποία υπάρχει μεγάλη αρνητική κριτική– και αφετέρου να μετριάσει τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ της αμερικανικής και γερμανικής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εάν οριστικοποιηθεί η απόφαση για τη δημιουργία του καινούργιου εργοστασίου της Tesla, οι εργασίες για τη κατασκευή του θα αρχίσουν τους πρώτους μήνες του 2020 και η παραγωγή των μοντέλων της αναμένεται να αρχίσει το 2021. Με αυτό θα δημιουργηθούν περίπου 3.000 νέες θέσεις εργασίας, αρχικά.