Στη Γερμανία το νέο εργοστάσιο της Tesla


Σε συνέντευξή του, ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει εργοστάσιό της στη Γερμανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/11/2019

Η δήλωση του κ. Elon Musk σίγουρα προκάλεσε εντύπωση, ανεξαρτήτως του χρόνου ή της εν τοις πράγμασι υλοποίησής της. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, στα σχέδιά του είναι να κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στο Βερολίνο, όπως και ένα κέντρο σχεδιασμού και εξέλιξης νέων μοντέλων. Ο κ. Musk παραβρέθηκε εκεί για να παραλάβει ένα βραβείο για το Model 3, το οποίο κέρδισε αυτοκίνητα όπως το Audi A4 και η BMW Σειρά 3.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ανώτατα στελέχη και των δύο γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Σε δηλώσεις του, ο κ. Musk αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους εγχώριους κατασκευαστές λέγοντας: «Μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου, προφανώς, δημιουργούνται στη Γερμανία. Επίσης, η χώρα έχει προοδεύσει σε ό,τι αφορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και η αγορά της γι’ αυτά είναι αναπτυσσόμενη».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Musk ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι στο εργοστάσιο αρχικά θα κατασκευάζονται μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες καθώς και το Model Y. Η παραγωγή του Model 3 ορίστηκε για κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον.