Η GM «πάει» πόλεμο με προίκα 214,3 εκ. δολαρίων


TO CHEVROLET COLORADO ZR2 ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η GM ΘΑ ΧΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

  • 29/6/2020

Σε έναν στρατηγικό συνεργάτη των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α. εξελίσσεται η General Motors, καθώς είναι εκείνη που πρόκειται να εφοδιάσει τον αμερικανικό στρατό με νέα στρατιωτικά οχήματα τα οποία θα βασίζονται στο Chevrolet Colorado ZR2.

Ο διαγωνισμός τον οποίο κέρδισε η General Motors προβλέπει την προμήθεια 2.065 οχημάτων, το κόστος των οποίων θα φτάσει τα 214,3 εκατομμύρια.

Τα στρατιωτικά οχήματα της GM θα έχουν εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες και οι εξωτερικές διαστάσεις τους θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να επιτρέπουν την αερομεταφορά τους στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με την ίδια την GM, το 90% των εξαρτημάτων του νέου στρατιωτικού οχήματος θα προέρχεται από την πολιτική έκδοση του αυτοκινήτου, γεγονός που θα καθιστά πιο εύκολο και λιγότερο δαπανηρή η συντήρησή του.

Για του λόγου το αληθές, το νέο στρατιωτικό όχημα της GM θα εφοδιάζεται με έναν κινητήρα diesel 2,8 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 186 ίππους και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματοκιβώτιο έξι σχέσεων.