Η γυμνή αλήθεια του διπλοκάμπινου pickup της Hyundai


Με έναν απρόσμενο τρόπο ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πρώτο διπλοκάμπινο pickup στη σύγχρονη ιστορία της Hyundai μετά και την αποκάλυψη του «γυμνού» αμαξώματός του.

  • 5/5/2020

Το πρώτο διπλοκάμπινο pickup στη σύγχρονη ιστορία της Hyundai θα αποτελέσει πολύ σύντομα πραγματικότητα και αυτό το αποδεικνύει με τον πλέον πειστικό τρόπο η παρουσία του «γυμνού» -για την ώρα- αμαξώματός του, το οποίο εντοπίστηκε καθώς αυτό μεταφερόταν σε εγκαταστάσεις της κορεατικής φίρμας.

Το Hyundai Santa Cruz, θα παράγεται στο εργοστάσιο της κορεατικής φίρμας στην Alabama των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στοχεύοντας στην εγχώρια αγορά στην οποία τα trucks χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης γεμίζοντας τα ταμεία των κατασκευαστών τους με εκατομμύρια δολάρια.

Το πλαίσιο όπως και αρκετά από τα μηχανικά μέρη θα προέλθουν από το Santa Fe, γεγονός που σημαίνει ότι στη βάση της γκάμας του αυτοκινήτου πρόκειται να τοποθετηθεί ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης.

Το διπλοκάμπινο pickup της Hyundai θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μια εναλλακτική των SUVs που κατακλύζουν την αμερικανική αγορά. Για αυτόν ακριβώς τον σκοπό δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει εκπτώσεις σε επίπεδο εξοπλισμού, παρέχοντας όλες τις τυπικές ανέσεις ενός επιβατικού οχήματος.

To Hyundai Santa Cruz αναμένεται να περάσει στην παραγωγή εντός του 2020, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί μέχρι σήμερα αν θα υπάρξει έκδοση που θα περάσει τον Ατλαντικό για να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, οι προτεραιότητες της οποίας είναι ομολογουμένως διαφορετικές.

Διαβάστε επίσης:

H Audi οραματίζεται ένα pickup;