H HKS ...απογειώνει την Toyota GR 86


Πριν καλά καλά τη δούμε, προέκυψαν οι πρώτοι βελτιωτές σαν τον HKS να προχωρήσουν τόσο στην αισθητική, όσο και στη μηχανική βελτίωση της νέας Toyota GR 86.

  • 9/6/2021

Ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να πιάσουν στα χέρια τους οι βελτιωτές σαν τον HKS, τη νέα Toyota GR 86 για να την αναβαθμίσουν περαιτέρω τόσο οπτικά όσο και μηχανικά.

Η πρώτη αξιοπρόσεκτη αλλαγή που έχει υποστεί το νέο ιαπωνικό coupe από τον συγκεκριμένο οίκο, είναι ο compressor «GT2», χάρη στον οποίο η ιπποδύναμη έχει πάρει την ανιούσα. Αν και το εργοστασιακό μοντέλο αποδίδει έτσι κι αλλιώς αυξημένη ισχύ σε σχέση με τον προκάτοχό του, τώρα δυναμώνει κι άλλο.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει καθόλου νούμερα, ωστόσο είναι γνωστό τοις πάσι ότι σε συνδυασμό και με την εξάτμιση Hi-Power Spec L II, η οποία διαθέτει τιτάνιο και το πάχος είναι μόλις 0,5 χιλιοστά, εκτός από κέρδος στο βάρος, θα υπάρχει και η ανάλογη αύξηση στην ιπποδύναμη.

Το kit βελτίωσης της HKS για τη Toyota GR 86, περιλαμβάνει επίσης νέο σύστημα ανάρτησης Hipermax S, που υπόσχεται ακόμα πιο σπορτίφ οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Οι ζάντες που προτείνει ο οίκος είναι Yokohama Advan GT, μαζί με ελαστικά Yokohama Advan Neova.

Όσο αφορά το εξωτερικό, το bodykit διαθέτει νέους προφυλακτήρες με spoilers, πλαϊνά μαρσπιέ και αεροτομή στο πίσω μέρος. Ολοκληρωμένο πακέτο λοιπόν για όλους όσους δεν αρκούνται στην εργοστασιακή εικόνα της Toyota τους και επιθυμούν να ξεχωρίσουν. Αναμφίβολα στην πορεία θα προκύψουν πολλές περισσότερες προτάσεις και από άλλους βελτιωτές.